kaputtan kesik kesik sürtme sesi geliyor

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan cess
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

cess

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
9 Haz 2010
Mesajlar
161
Tepkime puanı
0
Puanları
0
merhabalar.bugün arabayı kısa bi süreliğine çalıştırmıştım ve rölantide beklerken kaput kapalı olduğu halde içerden kesik kesik bi ses geliyordu.yani şöyle tarif edeyim; dönen bir şeyin fazlılık olan bölümün bir şeye sürtmesi gibi.ses sürekli çıkmıyor,ara ara çıkıyor yani. kaputu açtım ama tam olarak nerden geldiğini tespit edemedim.arabam 99 corsa b 1.4 gls.ama yeri aşağı da motorun alt sağ tarafından geliyordu.o bölümde dönen bişiy de göremedim.fikri olan var mı??
 
selam karter koruma sacının vidası düşmüş olabilir lifte alın çalıstırın
 
karter koruma yok bildiğim kadarıyla.
acaba bu baskı balata dediğimiz, motorun sağındaki büyük şişkince olan şey mi.yani ses oradan geliyor gibi.
 
benim aracımdanda sızın tarifiniz gibi bi ses geliyordu ama sol taraftan ustaya gösterdim triger gergi kasnağının bilyasındanmış
 
benzer ses bende de vardı..Bugün baktırdım ustama,V kayışının gergi rulmanından şüphelendik,rulmanda bişey çıkmadı,en umulmadık yerden bulduk,v kayışı diş sıyırmış..2 cm karelik alanda tırnak kalmamıştı..o silik kısım rulmana gelince ses yapıyordu.kayış da yeniydi bu arada,10.000 km'lik.
 
benim ses kayışın olduğu yerden değilde diğer taraftan geliyor sanki.çalıştığım yer ada olduğu için artık memlekete gidince baktıracam.ama o da 800 km yol demek.inş. sorun çıkmaz..
 
Geri
Üst