kapı pimleri nasıl sökülür

Söküm aşamasında pimlere sert vurulursa, pimin kafası şişeceğinden sökme işi daha da zorlaşacaktır. Birşeyleri kendimizin yapması çok zevkli ama bu iş tek kişi ile yapılamaz. Eli yatkın birinden yardım almak en güzeli.

Kaldı ki menteşedeki klavuz genişledi ise aynı pimin yenisi de kurtarmayabilir . Bu durumda az daha geniş ve özel yapım bir pim takmak gerekebilir.Böyle birdurumda kapıyı geri yerine takıp kilitçiye gitmek zor olur gibi .

ben kılavuzun genişleyeceğini pek tahmin etmiyorum zaten adamlar yaparken pimi zayıf yapmışlar ki pim yensin diye

oldukça basit bir iş pimleri çıkarıp yenisini takmak....eniştem ile benim arabanın ön kapılarının pimlerini değiştirdik....önce gidip 2-3 liraya pim alacaksın(sizin oradaki fiat farklı olabilir)kapıları açıp pimlerin üzerindeki plastik contaları çıkart, üstten doğru çekiçle bir torna vida yardımıyla yavaş yavaş vur, (aman dikkat kapıya ya da sağa sola vurup biryerleri kırma)eğer zorlanırsan biraz yağ sür, çıktıktan sonra yenilerini alttan vurarak takacaksın, tekrar plastik contayı tak en üste bu kadar.....yazıp anlatmak uzun oldu ama, gerçekten 10 dk.lık iş....haaa unutmadan kapıyı falan sökmeye çalışma gerek kalmıyor çıkmasına....not: iki kişi ile yapılır...hadi kolay gelsin...

Son düzenleme:
Geri