kapı pimleri nasıl sökülür

serefzor

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
benim kapı pimlerinde boşluk var bunun yenisini takmak istiyorum daha önce takan arkadaşlar var mı çıkartması kolay mı

hiç kapı pimi söken olmadı galiba

30 tl verin düzgün bir kaportacıya gidin bence hemen hallederler...

benim sökmediğim tek bu kapı pimleri kaldı herhalde :) Onları da öğreniyimde tam olsun...

Pim ne oluyor kusura bakma soruyorum ama:confused::rolleyes:

bir çekiç ile pimlerin üstüne araya bir tahta parçası koyarak yukarıdan aşagı doğru vurun .

ama bir ustaya gidip cüzi bir miktar vererek işini halledebilirsin

iyi akşamlar

Pim ne oluyor kusura bakma soruyorum ama:confused::rolleyes:

Kapı menteşelerinin ortasından geçen, onları birbirine bağlayan metal çubuk. (resim denk gelirse eklerim)
Benim Taunus'un resimlerinden bulduğum bir görüntü

41483397.jpg

Son düzenleme:
Sağol savaş abi, :) o zaman Şerafettin tek başına yapamayacak ne yazıkki
kapıyı tutacak adam lazım olacak önce kaploları sökecek bunun için kapı döşemesi sökülecek sonra kapı stoplayıcı sökülecek sonra altdan hafif çekiçle kafasını çıkaracak sonra kafasını anahtarla tutacak anahtara yavaş yavaş çekiç vurarak çıkaracak bunlardan önce o pimlerin yenisini hazır bulunduracak

Söküm aşamasında pimlere sert vurulursa, pimin kafası şişeceğinden sökme işi daha da zorlaşacaktır. Birşeyleri kendimizin yapması çok zevkli ama bu iş tek kişi ile yapılamaz. Eli yatkın birinden yardım almak en güzeli.

Sağol savaş abi, :) o zaman Şerafettin tek başına yapamayacak ne yazıkki
kapıyı tutacak adam lazım olacak önce kaploları sökecek bunun için kapı döşemesi sökülecek sonra kapı stoplayıcı sökülecek sonra altdan hafif çekiçle kafasını çıkaracak sonra kafasını anahtarla tutacak anahtara yavaş yavaş çekiç vurarak çıkaracak bunlardan önce o pimlerin yenisini hazır bulunduracak

Selim bey sökmek benim göbek adım nizami de takarım.Zevkli ve de meraklıyım benim burda ki amacım zamandan tasarruf daha basit bir çıkartma yolu var mı onun peşindeyim. Ha şunu da ekleyeyim aracımı ustalara söktürdüğümde muhakkak ya orasını ya burasını çizerler veya pimlerini kırarlar ustaların söküp takmalarını inan beğenmiyorum kendim yavaş olsun ama temiz olsun işimi zarar vermeden söker takarım.

Son düzenleme:
Geri