Kapı kilidi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan 0303
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

0303

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Merhaba,

Corsa aracımda uzaktan kumandaya bastığımda sol arka kapı tepki vermemeye başladı, manuel olarak çalışıyor, bu elektrik arızası mı, yoksa mekanik birşeymidir?

bilgisi olan varsa ve paylaşırsa sevinirim.

Teşekkürler.

kumanda ile acmaya calıstıgınızda acmıyorsa büyük ihtimal elektrik arızasıdır...
kapının sökülüp bakılması gerekiyor.
bir çok özel servis halledebilir bu işi...

Arkadaş başka birşey tarif ediyor sanki , eğer kapının üstündeki anahtarla kumanda edilip, uzaktan kumandanın komutlarını almıyorsa sorun cam motorunda değil gibi .

Uzaktan kumanda ile açma yada kapatma yaptığımda sol arka kapıda herhangi bir hareket olmuyor.Biri binecekse ben ön kapıyı açıp kapının mandalını kaldırıyorum, inerkende kapatmalarını rica ediyorum yada kendim kapatıyorum.

Sadece bu kapının içindeki motor 200-250 civarı mı? pahallı değil mi sizcede?

Birde şimdi aklıma geldi, her kapı kilidi için ayrı ayrı sigorta olabilir mi? gerçi saçma olur böyle birşey herhalde?

aracım garantide değil maalesef :(

yaa içindeki elektrik tesisatı arızalıdır.
ayrı ayrı motor olmaz.
tek kapıdaysa sorun iş kolay öyle masraflıda olmaz.
servis gidin hallederler...

kilit motoru değişecek maalesef bayilerde parça pahalıdır arkadaşlarında dediği gibi 200-250 ama sanayideki parçacılardan orj.olarak 100 lirayada bulabilirsin. Yan sanayi kesinlikle taktırma.

benimde aracım marş dinamosunun kömürünü değiştirmek için sökmüşlerdi sonrasında arka camlar ve sanruuf çalışmamaya başladı
samet in tavsiyesiyle anahtarı kontağa takıp II konumuna getirip 10-15 sn aç kapa düğmelerine bastım senkrenizasyon yaptım sonrasında bütün camlar çalışmıştı.
Mekanik bir arıza yoksa bunu bir dene

yok onunla bu farklı şeyler:)...

Her kapının merkezi kilit motoru ayrı ayrı.Tamir sonunda kapının plastik kasasını kapattırmadan tozlanmayı önleyen naylon kılıf çektirtmeyi unutma

Ok. Teşekkürler.

corsada merkezi kilitmi var hemde uzaktan kumandalı

Son düzenleme:
Geri