Kapı içi nereden su alır?

marmarali83

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Bu akşam işten gelirken haftasonu tatiline girme sevinci ile biraz müziğin sesini açtım ve sağ kapıdaki hoparlörün sesinin bozuk geldiğini farkettim. Eve gelince hoparlör kkapağını cçıkarttığımda hoparlörün ıslak olduğunu gördüm. Islaklak iken sesi açınca yırtılmış. Buraya gelen su nereden gelmiş olabilir. Yarın kapı döşemesi söküp bakacağım dikkat etmem gereken bir yer varmı? Şurayı silikonla gibi silikonlanacak bir yer var mı?

kapı altındaki delikleri temizleyin çamurdan tıkanmış olabilir. camın dışındaki fitil cam hafif açıldığında cama temas etmeyebilir. su ordan girmiş olabilir. yada fitilin herhangibir yerinde deforme olmuş bir yer vardır...

kapı döşemesini sök yağmur torbasını sök kapı içi alt tahliye deliklerini temizle sonra yağmur torbasını güzelce tüm çevresini silikonla yapıştır

yıkamacıya veriyorsanız orada olabilir, yıkamacılar dikkat etmiyor alelacele temizlemek için basıyorlar suyu.

kapıyı döşemesini bugün söktüm. eklediğim resimdeki cam fitilinin ucunda yarım cm lik bir boşluk var. su ordan gelmiş. sanayide iki tane kaportacıya danıştım. buna yapacak bir şey yok. değiştirsende aynı olur. ordan su girer tahliyeden çıkar dediler.
anlayamadığım şey üç senedir aracı kullanmama rağmen bugüne kadar neden su girip hoparlörü patlatmadı da şimdi sırılsıklam etti.
yeni hoparlör takarken arkasına naylondan kaplama yap dediler. bu şekilde hoparlör çalışmasına engel olmaz mı ? arkası açık olması gerekmiyor mu?
orijinal hoparlör girişine 2 + 2 - geliyor bunları bağlarken hangisi + hangisi - nasıl anlayabilirim. ?IMG_20140329_142558.webp

IMG_20140329_134448.webp

IMG_20140329_134410.webp

kapı döşemesini sök yağmur torbasını sök kapı içi alt tahliye deliklerini temizle sonra yağmur torbasını güzelce tüm çevresini silikonla yapıştır
yağmur torbası dediğiniz içerideki naylon heralde. o naylonda hiç boşluk yok. her yeri sapasağlam kapıya yapışık. tahliye delikleri de açık onlarda da sıkıntı yok

yıkamacıya veriyorsanız orada olabilir, yıkamacılar dikkat etmiyor alelacele temizlemek için basıyorlar suyu.
yıkatmaya gerek olmadan dışarıdan şişe ile su dökünce bile içeriden şelale gibi akıyor.

AYnen yağmur torpası içindeki naylon o suyun döşemeye ve içe akmasını engeller,şimdi yapılması gereken o üst açığı halletmen artı haporlörleri arkasından güzel şu cam soğunu engelleyen yapıştırıcı bantlarla kavucuk (çerçevesini) kaplayıp monta etmen arkasınıda güzelce sarmalayıp su girmesini engellemen ve monta etmen olacak.O iç döşemesi arası mutlaka lastik ile döşeme arası açıldığından ayrıktır,onu güzelce batırarak döşemeye güzelce yapıştır sonra takarken dikkat kapı çercevesinde girecek yeri var sok sonra monta et o ara kapanacaktır(muhtemelen dediğim gibi arası açılmıştır.)

AYnen yağmur torpası içindeki naylon o suyun döşemeye ve içe akmasını engeller,şimdi yapılması gereken o üst açığı halletmen artı haporlörleri arkasından güzel şu cam soğunu engelleyen yapıştırıcı bantlarla kavucuk (çerçevesini) kaplayıp monta etmen arkasınıda güzelce sarmalayıp su girmesini engellemen ve monta etmen olacak.O iç döşemesi arası mutlaka lastik ile döşeme arası açıldığından ayrıktır,onu güzelce batırarak döşemeye güzelce yapıştır sonra takarken dikkat kapı çercevesinde girecek yeri var sok sonra monta et o ara kapanacaktır(muhtemelen dediğim gibi arası açılmıştır.)

Hoparlörleri Monte ederken arkasını kapatacak naylon gibi birseyle sarmalasam çalışmasını engellemez dimi?
Kapı ve Ayna birleşiminde fotoda görünen açıklık nasıl kapanacak anlayamadım. O lastiği öne doğru çektirmek istedim ama nekadar cektiysem gelmedi. Sol kapıda da aynı boşluk var ama Sol kapı hoparlörleri islanmiyor.

Geri