Kalorifer

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan EMRE
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
E

EMRE

Bilgi Girilmemiş
acil! Kalorifer çalışmıyor!

Selam arkadaşlar. Opel astra 2008 model aracım var. Kalorifer derecesini 1-2-3 e getirdiğim zaman hiç bir şekilde çalışmıyor ve peteklerden ses dahi gelmiyor. Fakat dereceyi 4 e getirdiğim zaman hiç sorun yok gibi çalışıyor.
Sizce sorun nerden kaynaklanıyor olabilir?
şimdiden teşekkürler

Son düzenleme:
kalörifer fan rezistansı bozulmuş....

Fan rezistansi icindeki bir adet 50 kurusluk diyot bu arizanin sebebi. Yenisi 600 tl dir o rezistansin, cikmasi 200-300 ne kaptirabilirlerse hurdacilar :(

Eger eliniz havya tutarsa anahtar tutarsa rezistansi sokun, icini acin diyodu degistirin sorun ortadan kalkar...

peki o diyota torpido gözünü çıkarınca mı bulabilirim yeri nerde yardımcı olabilir misiniz?:confused:

Torpidoyu sök fan motorunu göreceksin karşında onun hemen üst kisminda solda ileride rezistansin üstü ve elektrik tesisatı var kalın bir kırmızı kablo ve siyah kablosu var o parçayı dışarı alicaksiniz diyor onun içinde... Kolay gelsin

çözümü çok basit

Selam arkadaşlar. Opel astra 2008 model aracım var. Kalorifer derecesini 1-2-3 e getirdiğim zaman hiç bir şekilde çalışmıyor ve peteklerden ses dahi gelmiyor. Fakat dereceyi 4 e getirdiğim zaman hiç sorun yok gibi çalışıyor.
Sizce sorun nerden kaynaklanıyor olabilir?
şimdiden teşekkürler

emre arkadaşım öncelikle geçmiş olsun. aynısı iki senen önce başıma geldi. forumlarda araştırarak çözümü buldum. fanın bir rezistansı var. rezistansın ortasında bir direnç var. 1. 2. 3. kademe bu dirence bağlı 4. kademede doğrudan akıma bağlı. senin resistansın ortasındaki direnç kopmuş. o direnci çıkarıp yerine ince bir tel bile koysan devre tamamlanır ve sorun kalkar. resistansın direncine benzer bir direnci elektrikçilerden 50kr a alıp kullanırsan daha sağlıklı olur. resistansı sökmek için torpido gözübü çıkart arkasında motor var. motorun üst kısmında çeşitli soketler takılı olarak duruyor. yanlarında tırnaklar var tırnaklarından çıkartabilirsin. ama ben uğraşmam diyorsan bir elektrikçiye söktür ve rezistansı dediğim gibi hallettir.

Kusura bakma emre bey birinde sahur vakti uykulu birinde oruc kafa direnc yerine diyot yazmisiz :( direnc olucak 680 ohm luk bir direnc ile islem bitiyor...

yardımlarınız için çok teşekkür ederim arkadaşlar. emeğinize sağlık

yenisi 65 tl idi gecen sene benimki bozuldugunda.
burada forumdaki arkadaslar diot yanmistir, direk baglat dediler.
elektrikci oyle yapti hala kullaniyorum.

Son düzenleme:
arkadaşlar bugün gecikmeli olarak torpide gözünü açtım. fakat bahsettiğimiz diyot devresini bulamadım :mad: resimlerinide çektim yardımlarınızı bekliyorum

1 ve 2. resimler kalorifer motorunun galiba 3 vr olu resimlerde polen filtresinin olduğu yer. hangi yerde acaba bahsettiğimiz diyotlar bulamadım:mad:

Ekli dosyalar

• 1.webp
    1.webp
    53.1 KB · Görüntüleme: 28
  • 2.webp
    2.webp
    53.2 KB · Görüntüleme: 21
  • 3.webp
    3.webp
    57.5 KB · Görüntüleme: 21
  • 4.webp
    4.webp