Kalorifer motoru arızası mı?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan gökhan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
abi bu linkte vectra b nin kalerifer motorunu sökülüşünü detaylı olarak gösteriyor ben cumartesi kendim söküp yağladım motoru o kadar zor bir şey değil birde trpido sökmeye gerek yok sökülcek diyen ustadanda uzak dur bence
http://www.youtube.com/watch?v=i-3jhDvNaFY

Bu gün iki tane oto elektrikçiye gittim.Bir tanesi motor arızalı dedi sökülmesi gerekiyor dedi.Rezistans tan olabilir mi dedim.Olmaz rezistans olsa en azından bir kademede çalışırdı dedi.Göğüs sökülecek mi dedim yok yok gerek yok dedi.Yaklaşık yarım saat uğraştıktan sonra abi göğüs sökülmeden motoru sökemiyorum dedi.Ben de vaktim yok şimdi deyip oradan ayrıldım.Diğer ustada sigorta kutusundan sigortalara baktı motor ararızalı göğüs sökülecek dedi.Teşekkür edip oradan da ayrıldım.Paylaşmış olduğun video çok işime yarayacak.Hafta sonu komple söküp tamir ederim diye ümit ediyorum.

Rezistans tamamen bozuk iken çalışmıyor. Şu bu o kademe değil, hiç birinde üflemiyir.

Sorun çözüldü...

Arkadaşlar sorun çözüldü.Yardımlarınız ve yönlendirmeleriniz sayesinde bu gün kalorifer motorunu söktüm temizledim yerine taktım ve sorunsuz çalışıyor.Motorun kömürleri bitmemiş hatta yarı bile olmamıştı fakat kömürlerin bastığı motorun ucundaki yuvarlak bakır parça (ismini bilmiyorum)kömürden simsiyah olmuştu.Orasını ince zımparayla temizledim yağlanacak yerlerini yağladım çalışmaya başladı.Paylaşmış olduğu video için Mehmet Altunbaş kardeşim e çok teşekkür ediyorum.O video sayesinde motoru söktüm.Emre Ünan ve diğer yardım eden arkadaşlarada çok teşekkür ediyorum.

Geri