kalorifer ısıtmıyor

mustafa ören

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
slm arkadaşlar hararet 90 normal fanda calışıyor ama kalorifer ısıtmıyo sebebini bilen varsa söyleyebilirmi vectra 1.6 2000 model

petek tıkanmıstır şişletme denılen yontem ıle açarlar fazla bısey tutmaz... ustan var mı ?

Kalorifer peteği tıkanmış. Daha önce başıma gelmişti, plastik olunca açılıp temizlenmesinin sağlıklı olmayacağını söylemişlerdi, yenisini almak durumunda kalmıştım...

Antifriz seviyesi de düşmüş olabilir.

öncelikle kalorifer musluğunu kontrol ettirin siz sıcağa alsanızda arızalı ise işlem yapmaz... en son kolorifer peteğine yönelin...

Ek olarak sıcak soğuk düğmesi telli ise, telde bozulabiliyor.

antifiriz ısınmayı cok etkiliyor

ilk onu kontrol etmek lazım

Aman dikkat edin sık sık su seviyesini kontrol edin eğer petek yada borularda kaçak varsa çok büyük sıkıntı. Hatta paspasların altını kontrol etmekte fayda var. Kaçak yoksa gerisi kolay zaten. Benim önceki Corsalarımın ikisininde içinde küçük birer süs havuzu oluşmuştu. Onun için bu konuda biraz paranoya yaptım galiba :)

Şişletme işi bildiğim kadarıyla düz kanallı peteklerde oluyor eğer Z şeklinde peteğiniz varsa şişletme olmuyor.

öncelikle geçmiş olsun geçen sene aynı dertten muzdariptim komple konsolu kendimsöküp kalorifer peteğini değiştirdim kurtuldum
kontrpl edeceğin yerleri kendi tecrübelerimle paylaşayım
1- soğutma suyunun seviyesini kontrol et
2- termostat (bayır aşağı giderken hararetin düşüyormu?)
3- yolcu tarafından torpidonun altında kalorifer borularının girdiği yeri (konsolun arkasında şanzımana doğru giden bir yükselti vardır onun sonunda) elinle güzelce tara ıslaklık varmı ıslaklık varsa soğutma suyu seviyen de yavaşta olsa düşer zaten
4- en son ihtimal petek tıkalı olabilir oda ilaç la temizlenir ama tam randıman alamazsın ama denemekte fayda var

Son düzenleme:
Geri