kalorifer düğmeleri çalışmıyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan tkalkanci
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

tkalkanci

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
selam arkadaşlar
aranıza yeni katıldım.99 astra cd aracımı yeni aldım.
kalorifer sürekli soğuk üflüyor. camlara, ayaklara vs veren düğmede iş görmüyor.
Usta elini orta konsolun arkasına attı ne yaptığını söylemedi böyle kullan dedi. Şimdi 1-2-3-4 konumuna getirdiğimde sürekli sıcak üflüyor, camlara filan vermiyor. Birde bu şekilde kullanırsam klima da çalışmaz sanırım.
Burada da pek anlamıyorlar opelden. Neden böyle dediğimi de söyliyim size. Aracı aldığımda bilgisayara bağlantı yapılan soket arızalıydı. 3 ustaya ( elektrikçi) gösterdim hepside uzun işi var yapamayız dediler. İç aydınlatmada yanmıyordu. Bende sigortasını değiştirirken bir sigortanında patlamış olduğunu gördüm. Değiştirince soket de çalıştı.
Yardımlarınızı bekliyorum...

Normal de devir ayarları çalışıyor değil mi? Yani hani üzerinde 1-2-3-4 yazan sadece anladığım kadarı ile yön belirleyen kısımda sorun var. Öyle mi?

Normal de devir ayarları çalışıyor değil mi? Yani hani üzerinde 1-2-3-4 yazan sadece anladığım kadarı ile yön belirleyen kısımda sorun var. Öyle mi?

eğer arkadaşın dediği gibiyse onu söküp bisiklet fren halatına benzeyen bi halat var, yuvarlak diske takılıdır, ve onu kılıfından ayırıp tutmasını sağlayan sacdan(bildiğin alüminyum) bi parça var, eğer gevşemisse yerini tutmaz ve ayar yapılamaz,,, ben led yaptığım zaman söküp takmıştım,,

eğer arkadaşın dediği gibiyse onu söküp bisiklet fren halatına benzeyen bi halat var, yuvarlak diske takılıdır, ve onu kılıfından ayırıp tutmasını sağlayan sacdan(bildiğin alüminyum) bi parça var, eğer gevşemisse yerini tutmaz ve ayar yapılamaz,,, ben led yaptığım zaman söküp takmıştım,,

Aynen öyle benimde aklıma o geldi. Ama arkadaş pek açık yazamadığından emin de olamadım.

dedğiniz gibi devir ayarları çalışıyor. Benim sorunum şu; kalorifer sürekli soğuk üflüyordu, usta bir ayar yaptı şimdi de sürekli sıcak üflüyor. Anlayacağınız şu ki; yön belirleyen kısımlar ve soğuk-sıcak ayar düğmesi çalışmıyor.
Bugün merakımdan orta konsolu söktüm malatyalı arkadaşın dediği gibi bisiklet fren halatına benzeyen halattan iki tane var ve takılmamış.onun dışında takılmayan bir kaç kablo da gördüm. Bu parçaların takılmış şeklini gösteren bir resim varsa eğer göndermenizi rica edeceğim.
yardımlarınız için tşk ederm...

İşte o halatlar açılıp kapanmayı sağlıyor. Elektrik fişleri yada kablo ile alakadar bir durum değil. Belki onlar göğüs aydınlatması yada başka şeylerinden ama sıcak yada soğuk ayarlaması ile alakadar değiller. Sizin yapacağını o halatların çalışmasını sağlamak.

panelin arkasındaki hangi kablo&fiş nereye takılacağını gösteren bir resim elinde olan varsa paylaşabilir mi ?

orta konsolu söktüysen oradaki durumu fotoğraf çekip gönderirsen arkadaşlar daha rahat yönlendirebilirler bende bayağı uğraşmıştım. yönlendirme halatı da olabilir ama muhtemelen sıcak soğuk klapesini ustan kapatmış ve öyle bırakmış onuın halatında bi sıkıntı vardır bence

yardımlarınız için tşk ederm arkadaşlar.
Konsolu tekrar söktüm, benim yapacağım bişey değil sanırım :( en iyisi bir ustaya götürp taktırayım

dedğiniz gibi devir ayarları çalışıyor. Benim sorunum şu; kalorifer sürekli soğuk üflüyordu, usta bir ayar yaptı şimdi de sürekli sıcak üflüyor. Anlayacağınız şu ki; yön belirleyen kısımlar ve soğuk-sıcak ayar düğmesi çalışmıyor.
Bugün merakımdan orta konsolu söktüm malatyalı arkadaşın dediği gibi bisiklet fren halatına benzeyen halattan iki tane var ve takılmamış.onun dışında takılmayan bir kaç kablo da gördüm. Bu parçaların takılmış şeklini gösteren bir resim varsa eğer göndermenizi rica edeceğim.
yardımlarınız için tşk ederm...

Elazığlı arkadaş, fotoğraf çek, ben anlatırım sana, çok kolay, asıl onları kim? neden çıkardı acaba, bide takmadan kapatan bi usta nasıl olabilir?,, anlamıyorum,, 4-5 sene önce Malatya da bi oto elektrikçiye götürdüm arabayı, daewoo idi arabam, adam anlamıyo, anlamadığını söyleyemiyo, 6-7 saat zaman harcadı yapmak için, arabayı biyerlere götürdü falan derken akşama doğru yapabildi, bu arada o tantanada benim rayban da uçup gitti:) adamın masasında,,,

Geri