Kalorifer açınca hararet düşüyor!

kaderaniz

Kayıtlı Kullanıcı
07-Antalya
Kalorifer açınca hararet düşüyor. Araç dijital klimalı. Son ısı derecesinde ve son fan hızında açınca hararet göstergesi yavaş yavaş düşüyor.

Bu sabah motor ısındıktan sonra (90 dereceyi bulunca) açtım ısıtması güzel. Fakat bir süre varacağım yere varınca baktığımda hararetin sıfırı gösterdiğini fark ettim. Çözemedim. Daha önce böyle birşey yoktu. Bilgisi olan var mı?

Termostattan kanaklanabilir Eğer 90 Derecenin altına iniyor ve dallgalanmalar oluyorsa ondandır.

Normal gibi klima dijital de olsa sıcak havayı önce motordan alır.. bu da harareti düşürür ama yine de sıfırı göstermesi garip.. Usta arkadaşlar da yorum yaparsa daha çabuk sonuca ulaşacaz galiba..

Kalorifer açınca hararet düşüyor. Araç dijital klimalı. Son ısı derecesinde ve son fan hızında açınca hararet göstergesi yavaş yavaş düşüyor.

Bu sabah motor ısındıktan sonra (90 dereceyi bulunca) açtım ısıtması güzel. Fakat bir süre varacağım yere varınca baktığımda hararetin sıfırı gösterdiğini fark ettim. Çözemedim. Daha önce böyle birşey yoktu. Bilgisi olan var mı?
soğutma suyu modülüne baksınalr ama şuda olabilir kalorifer fanı çalıştığında kalorifeden geçen su soğuyor biraz ama dime inmesi normal değil bakılması gerekir

Son mesajı yazdığımdan beri deniyorum. Ortaya şölye ilginç bir tablo çıktı.

1. Sadece sabahları son derece ve fan hızında açınca dibi buluyor.

2. Öğleleyin açınca birazcık düşüş oluyor ama normaldir diye düşünüyorum.

3. Dereceyi yüksek tutunca (28 derece) düşüş hızlı oluyor.

4. Kalorifer açık değilken hararet 88 dereceyi geçmiyor. Astraların özelliği mi bu?

Yukarıda sıralananlardan hangisi anormal? Ve bu şekilde kullanmaya devam edersem zarar olur mu?

bi kere hararet kalktıktan sonra kalorıferı ne kadar acarsan ac 80 ın altına dusmez duusyorsa termostat acık kalmış demektir. veya sogutma suyu sevıyesıne bı kaman gerekır. durduge yerde hararet yuksek ancak yola cıkınca dusuyorsa termostatın acık kaldıgını anlayabılırsın

az da olsa düşürebilir normaldir.Dedğin kadar düşürmesinde bi gariplik var

emin misin 0 a duştuğunden

arkadaşlar astraların çalışma sıcaklığı 90 değilmi zaten. fan neden açsınki. sizinde dediğiniz gibi biraz düşmesi normal fakat dibe vurması .......????

arkadasım termostatta olabılır
arac ısındıktan sonra su kabına bak genlesme oluyormu
yanı devırdayım saglıklımı

Geri