Kalkışta Stop Sorunu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan farselem
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

farselem

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Merhabalar,

Bugün ilk defa arabayla ilgili ufak bir sorun yaşadım. Kavşaktan dönüş yaparken araba stop etti, debriyaj ayarını iyi yapamadığımı düşündüm. Sonra marşa bastım tekrar gaz verdim yine stop edecek gibi oldu. Sanki araba 5-10 saniye kadar gaz yemedi. Bu sorun neden kaynaklanabilir acaba? Yakıttan olabilir mi? Depoda 8-10 LT kadar yakıt vardı.

Ynt: Kalkışta Stop Sorunu

yakıttan olması muhtemel.pislik vs kaçmış olabilir

farselem link' Alıntı:
Merhabalar,

Bugün ilk defa arabayla ilgili ufak bir sorun yaşadım. Kavşaktan dönüş yaparken araba stop etti, debriyaj ayarını iyi yapamadığımı düşündüm. Sonra marşa bastım tekrar gaz verdim yine stop edecek gibi oldu. Sanki araba 5-10 saniye kadar gaz yemedi. Bu sorun neden kaynaklanabilir acaba? Yakıttan olabilir mi? Depoda 8-10 LT kadar yakıt vardı.

Arabanızın motor seçeneği nedir hocam?

sallierim link' Alıntı:
yakıttan olması muhtemel.pislik vs kaçmış olabilir

Ben de yakıttandır diye tahmin ediyorum. Araç daha 2500km' de.

mucahitduran link' Alıntı:
Arabanızın motor seçeneği nedir hocam?

1.3 CDTI hocam.

farselem link' Alıntı:
Ben de yakıttandır diye tahmin ediyorum. Araç daha 2500km' de.

1.3 CDTI hocam.

Dizelse yakıttandır diye düşünüyorum ben de. Normalde biliyorsunuz dizellerde biraz daha gaz vermek gerekiyor.

Peki rolantide düzensizlik yaşıyormusunuz? Daha önce yaşadınız mı?

Yani normal durduğu yerde ayağınız gazdan çekikken inip kalkıyor mu hocam?

mucahitduran link' Alıntı:
Dizelse yakıttandır diye düşünüyorum ben de. Normalde biliyorsunuz dizellerde biraz daha gaz vermek gerekiyor.

Peki rolantide düzensizlik yaşıyormusunuz? Daha önce yaşadınız mı?

Yani normal durduğu yerde ayağınız gazdan çekikken inip kalkıyor mu hocam?

Rölantide bir düzensizlik olmuyor. İbre sabit kalıyor, araçta titreme vs. olmuyor. Daha önce bu veya benzer bir sorun hiç yaşamadım. Yakıt az kaldığı için de olabileceğini düşünüyorum ben. Çünkü daha önce bu kadar boşalmasını beklemeden çeyrek depo kaldığında dolduruyordum hemen, hiç bir sorun olmuyordu. Bu sefer fırsat bulamadım.

farselem link' Alıntı:
Rölantide bir düzensizlik olmuyor. İbre sabit kalıyor, araçta titreme vs. olmuyor. Daha önce bu veya benzer bir sorun hiç yaşamadım. Yakıt az kaldığı için de olabileceğini düşünüyorum ben. Çünkü daha önce bu kadar boşalmasını beklemeden çeyrek depo kaldığında dolduruyordum hemen, hiç bir sorun olmuyordu. Bu sefer fırsat bulamadım.

Bu itibarla, yakıtın az kalmış olması ve dibindeki tortulardan dolayı arabanızı stop ettirmiş. Başka bir sorun olması muhtemel gözükmüyor. Dizel araçları çeyrek depodan aşağıya indirmemek ve filtreleri bakım zamanını geciktirmeden değiştirmek sorunu önleyecektir.

Tekrar geçmiş olsun, aracınızı güzel günlerde kullanın :)

Bende de oldu iki kez bende debriyaj ayarlayamadım diye düşünmüştüm. Ilkinde aynı yerde iki kez diğerinde aynı yerde 3 kez stop etti kalktığım yer ikisinde de yokuş yukarı idi ve ikisinde de motor soğuktu. Ama yakıt full'e yakındı. Bende işkillendim şimdi.

ylc link' Alıntı:
Bende de oldu iki kez bende debriyaj ayarlayamadım diye düşünmüştüm. Ilkinde aynı yerde iki kez diğerinde aynı yerde 3 kez stop etti kalktığım yer ikisinde de yokuş yukarı idi ve ikisinde de motor soğuktu. Ama yakıt full'e yakındı. Bende işkillendim şimdi.
klima açıkmıydı, bendede klima açıkken 2 defa oldu yokuş yukarı ama ben kalkışda az gaz vermemle alakalı olduğunu düşündüm.

ylc link' Alıntı:

Bende motor 90 dereceydi, 15km. kadar kullandıktan sonra sorunu yaşadım. Yakıtı da hep aynı yerden alırım, BP Ultimate. Şimdiye kadar hiç bir problem yaşamamıştım. Tekrarlarsa eğer servise gidebilirim.

veysel 44 link' Alıntı:
klima açıkmıydı, bendede klima açıkken 2 defa oldu yokuş yukarı ama ben kalkışda az gaz vermemle alakalı olduğunu düşündüm.

Bende klima açıktı. İşin ilginç yanı aracın hiç zorlanmayacağı bir yerde stop etti. Olaydan 20dk sonra çok dik yokuşlar çıktım, hiç bir sorun olmadı.

Geri