kalkışta ötme sesi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan erkan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

erkan

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Öncelikle iyi günler diliyorum.
Aracım Opel Astra G 1.6 cd 98 model.
Aracımda bir kaç gündür matkap sesine benzer ince tiz bir ses var. ( ya da mutfaklarda kullanılan blender sesine benzer.)
Ancak Bu ses arabayı 1. 2. ve 3. viteste hızlandırıken duyuluyor. Aracı çok yavaş yavaş kaldırırken ses olmuyor. Gaza basmayı bırakınca seste kesiliyor. .. Ayrıca araç sabit devirle hareket ederken ses yine yok. ses sadece gaza basıp aracı hızlandırıken var.
araç hızlanırken seste artıp inceleşiyor.
Birde debriyaja basınca ses kesiliyor. sanırım 4. ve 5. viteste bu ses yok.

1- ustaardan biri şamzıman yağına baktır dedi. yağ eksik Ya da şanzımana bakıması gerek dedi.
2- Bir başkasıda baskı balata ve bilye değişecek dedi.

Kafam karıştı.Sorun ne olabilir lütfen yardım edin şimdiden teşekkürler

Öncelikle iyi günler diliyorum.
Aracım Opel Astra G 1.6 cd 98 model.
Aracımda bir kaç gündür matkap sesine benzer ince tiz bir ses var. ( ya da mutfaklarda kullanılan blender sesine benzer.)
Ancak Bu ses arabayı 1. 2. ve 3. viteste hızlandırıken duyuluyor. Aracı çok yavaş yavaş kaldırırken ses olmuyor. Gaza basmayı bırakınca seste kesiliyor. .. Ayrıca araç sabit devirle hareket ederken ses yine yok. ses sadece gaza basıp aracı hızlandırıken var.
araç hızlanırken seste artıp inceleşiyor.
Birde debriyaja basınca ses kesiliyor. sanırım 4. ve 5. viteste bu ses yok.

1- ustaardan biri şamzıman yağına baktır dedi. yağ eksik Ya da şanzımana bakıması gerek dedi.
2- Bir başkasıda baskı balata ve bilye değişecek dedi.

Kafam karıştı.Sorun ne olabilir lütfen yardım edin şimdiden teşekkürler

Prizdirek bilyası sesine benziyor. İyice dinlemek lazım.
Araç boştayken ses varken, debriyaja basınca kesiyorsa, %99 prizdirektir ve acilen bakılması gerekir. Koparsa şanzuman dağılır. Mil ve Bilye çok pahalıdır, çıkma şanzuman da bakabilirsiniz. Bir ihtimal Ayna maruti de olabilir.

çok teşekkür ederim. ancak vites boştayken ses gelmiyo. ses sadece 1.2. ve 3. viteste gaza basınca geliyo. gaza basmayı bırakınca ses kesiliyor. Sabit devirle giderkende ses yok

şarj dinamosundan geliyordur büyük ihtimal...

"V" kayışına talk pudrası(bebeklerde pişik için sürülen) sürün ses kesilir ise V kayışını ve bağlı olan kasnakları kontrol ettirin. büyük bir ihtimalle ses kayıştan geliyordur.

bence debriyaj balatası bitik 1-2-3 viteste ivmelenirken diyorsunuz yani balata üstünde güç uygulanırken debriyaj değilsede şanzumandır

bizim opel movanoydu servis galiba bi gün onun baltası bitmişti aynı 1. ve 2. devirde çok tiz bir ses yapıyordu şöför değiştirtti sorun kalmadı

v kayışı yada dinamoda olsaydı sorun her viteste her devirde çıkardı ses

birde baskı balata diyen usta bilye niye demiş onu anlamadım araçta debriyaja bastığınızda ses yoksa bilye değişimine gerek yok

Son düzenleme:
astra maniaa arkadaşım. teşekürler. ustalardan iki tanesi aynı şeyi söyledi baskı balata dediler.
zaten 1. 2. ve 3. viteste ivmelenirken ince tiz bir ses var seninde dediğin gibi. geri vites te denedim ses yok.. sabit devirde giderkende ses yok..
Ama bazı ustalar farklı şeyler söyleyerek kafamı karıştırıyolar..

yokmu başka fikri oan arkadaşlar.. Yardım lütfenn..

Başka birşey olmaz merak etmeyin alın bi baskı balata seti gidin ustayanıza taktırındebriyaja basınca rahatsız edici bir ses gelmiyorsa da bilyeyi değiştirmeyin

baskı balata 170tl işçiğiyle 250-270tl masraf olacak

teşekkürler MANİAA arkadaşım dediğin gibi yapacağım. bu gün bir opel servisini telefonla arayıp durumu sordum. o da aynısını söyledi.

Geri