Kalkışta araç tak tak tak sekiyorsa !

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan cocotr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

cocotr

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar,

Astra 1.3 CDTI, İstanbulu bilenler için Barboros bulvarında orta derecede ani bir kalkış yaptım, hava yağmurlu. Araba tak tak tak diye seke seke ilerlemeye başladı. Debriyajdan ayağımı tamamen çektim gaza da yüklendim bir kaç defa daha yaptı ve yoluna devam etti.

Sanırım patinaj çektim ama, bildiğimiz patinajda lastik boşa döner sadece. Burda sanki motor ile lastikler arasındaki aktarım ara ara kesiliyormuş gibi bir patinaj mı oldu, yoksa debriyaj balataları mı sıyırdı fln filan.

Böyle şeylerin debriyajın ömrüne fln etkisi olur mu, ya da başka zararı..

Ustalığınızı bi konuşturun :)

Çekiş kontrol varsa o olabilir.Tak tak sırasında fazladan bir ışık yanıp söndü mü gösterge panelinde?

Arkadaşlar,

Astra 1.3 CDTI, İstanbulu bilenler için Barboros bulvarında orta derecede ani bir kalkış yaptım, hava yağmurlu. Araba tak tak tak diye seke seke ilerlemeye başladı. Debriyajdan ayağımı tamamen çektim gaza da yüklendim bir kaç defa daha yaptı ve yoluna devam etti.

Sanırım patinaj çektim ama, bildiğimiz patinajda lastik boşa döner sadece. Burda sanki motor ile lastikler arasındaki aktarım ara ara kesiliyormuş gibi bir patinaj mı oldu, yoksa debriyaj balataları mı sıyırdı fln filan.

Böyle şeylerin debriyajın ömrüne fln etkisi olur mu, ya da başka zararı..

Ustalığınızı bi konuşturun :)
lastiği patinaj sırasında yolda biriken su tutmuştur onun içinkalkış sırasın da vibrasyon oluşmuştur buda ses çıkarmıştır ustalığımı konuşturdum sanırım :D

Aynı durum bendede oluyor, anlamıyorum lastikler yola tutunmakla patinaj arasında kalıyorda sekiyormu, yoksa balatamı kaçırıyor..?

aynı şeyi bende bu akşam yaşadım :) pati çekerken oluyor ıslak zeminde

işte bir forum insanı böyle rahatlatır :) demek herkeste var aynı sorun.

bence 1.3 gücü yetmiyor, kaç arabam oldu hiçbiri böyle birşey yapmadı. Patinaj çeker ama, vıcık vıcık ses çıkar. Bunda öyle birşey de yok.

Hayır traction control fln olsa, bir arkadaşın dediği gibi göstergede yansa anlayacağım o da yok.

Ben daha sonra düz yolda yüksek devirde kaldırdım, normal patinaj çekiyor tak tak yapmıyor. Yokuşla alakalı bir durum sanırım.

Düz yolda yüksek devirde denediğimde bende de canavar gibi çekti patiyi kalktı :) ama deviri biraz düşük tutup ani kalkış yapmak istediğinde böyle sekme yapıyor. Herkeste olduğuna göre dediğin gibi motorlar alakalı bir durum gibi gözüküyor...

kardeşim motor kulaklarına baktır bence

anladığım kadarıyla patinaj sonucu.ıslak yolda lastikler boşa dönmeye başlaynca kurudaki gibi akıp gitmez.sarsıntı ses fln yapar...

valla bilmiyorumda öyle yapınca araba içim ürperiyor yaw :D araba kopluo garip bişeler oluo :D

Geri