Kafa Sallama

TamerKapcak

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
İyi günler yaklaşık gecen sene aralıkta astra f 94 model arac aldım 79km de. Aracımda söyle bir sorun var araçın gazına basıp çektiğimde araç çok kafa sallıyor.Mesela 2 de giderken kompresore bindirdigimde yada 3 veya 4. Viteste sanki acemi biri yeni arabayı kaldırmayı öğreniyormuş gibi :-( bunu neden yapar :-(

SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

akla ilk gelen aks her ikisinide kontrol ettir....

Akslerde bosluk olabilir mi diyosun abi

boşta yapmıyorda viteste ve gaza bastığında yapıyorsa aks'lar yapar..

Merhabalar aks ve taşıyıcılarıda (alt porya) kontrol ediniz alt taşıyıcıların alt somunşları yada alt kısmı deforme olmuşmu iyice bakın dıştan sağlam görülse bile..

Aynı sorun bende de var gaza yuklendiginiz zaman sanki zorlanıyor muş gibi kafa atıyor değil mi ya da gazdan çekince. Bana şanzıman kulakları falan dediler ama bilmiyorum

ASUS_Z00AD cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

İyi günler yaklaşık gecen sene aralıkta astra f 94 model arac aldım 79km de. Aracımda söyle bir sorun var araçın gazına basıp çektiğimde araç çok kafa sallıyor.Mesela 2 de giderken kompresore bindirdigimde yada 3 veya 4. Viteste sanki acemi biri yeni arabayı kaldırmayı öğreniyormuş gibi :-( bunu neden yapar :-(

Eğer kilometre doğru ise ilk bakılması gereken yer şanzıman kulakları. Sonra ön düzen, salıncak burçları ve motor kulakları gözden geçirilmeli. Eğer bunlarda problem yoksa şanzımanın kendisi gözden geçirilmeli. Şanzımanda sıkıntı varsa kilometresi düşürülmüş demektir.

salıncaklarınız da bozuk olabilir genelde ani kalkışlarda ve frenlemede bozuk salıncak sağa sola çok çekme yaptırır önce salıncaklarınız baktırın

Motor ve şanzıman takozlarınız ömrünü tamamlamış büyük ihtimal. Ustanıza sorun kontrol etsin deforme olmuş kulakları size söyler geçmiş olsun.

Geri