jikle ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan jhmman
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

jhmman

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadaşlar aracım 99 cd manuel,ilk çalıştırmada aracın otomatik olarak yakıt karışımını ayarlamak için jikleyi devreye soktuğunu biliyorum ama benim araçta bu sadece yazın ve mesala bu günlerde araç güneşte kalıpta ısınırsa devreye giriyor,benim mantığıma göre ise otomatik jiglenin soğuk havalarda devreye girmesi gerekmezmi... acaba bir ayar sorunu mu var mesela kışlık konum gibi bilgisi olan arkadaşlar varsa sevinirim....

otomatik jikle aracı her çalıştırdığınız aktiftir zaten. aslında bu görevi rolanti ayarlayıcısı yapıyor. motor belli bir sıcaklığa gelince kendini ayarlıyor. yani dısardaki sıcaklıktan ziyade motor sıcaklığına göre hareket ediyor. yazın motor suyu zaten yeterince sıcak...

zaten banada ters gelen bu...acaba ben bu sistemin çalışma prensibini mi anlamadım,yani soğuk havalarda ilk çalıştırmada rolanti yüksek devirli olması lazım diye düşünüyorum ama benim araçta tam tersi sıcak havalarda ilk çalıştırdama rolanti yüksek,kışın ise hemen düşüyor devir bir iki saniye anca sürüyor mesala

yazında kışında ilk çalıştırmada rölanti yüksek olabilir.buna beyin karar veriyor. arkadaşında dediği gibi en önemli etken motorun sıcaklığı.. kışın hemen rölantinin tabiiki düşmemesi lazım ama bazen düşüyor. demekki beyin düşmesinde di sakınca görmüyor.. eğer stop etme sorunu yoksa arabanda da sorun yok demektir. bence takma kafana..

ilginiz için teşekkür ederim...

su sıcaklık sensörüne baktır motordan bakıldığında makina ile arıza vermez motor soğutma modülünden bakılması gerekiyor

Geri