cagatay16, almanya merkezi santral kuracam demiyor, HER BINANIN DIŞ YUZEYI buyuk gokdelenlerdeki normal cam yerine GUNEŞ PANELİ özellikli gökdelen olsun her bina kendi elektrigini uretsin hatta fazlasını devlete satsın diyor. Bu nokta cok onemli böylece ayrıca bir yere santral kurumuna gerek olmayacak.
2) Termik santral de en buyuk sorun arıtım sistemlerinin DANDİK olması + tam kapasite ile çalışmaması veya cok eski teknoloji olması buda cevre kirliligi demek
3) Hidroelektrik santrali kavramı mı kaldı dunyada , tamam bircok ulkede nukleer var ama o nukleerler kac senelik bir bak istersen almanyada ve bircogu belkide 10-15 senelik yani cogo omrunu yarılayan sistemler. Ayrıca 15 sene onceki gunes panelleri ve verimi ile şu anki sistem verimi arasında daglar kadar fark var.
http://www.deli-prof.net/2006/03/03/gunes-enerjili-duvarlar/
Japonyada inşa edilen bir gökdelen alışılmışın dışında bir teknoloji kullanıyor. Binanın tüm dış yüzeyinde bulunan camlar içlerine yerleştirilen güneş enerjisi hücreleri sayesinde tüm gün boyunca güneş enerjisinin elektriğe çevirerek depolanmasını sağlıyorlar. Depolanan bu enerji geceleri tüm binanın 4.6 saat boyunca aydınlatılması için yeterli oluyor.
Varsayalım bizde nukleer santral kurulcak, ama bizde kararları bilimadamlaı degil
PARABABALARI ve SİYASİLER karar veriyor, ulkenin EN YEŞİL alanlarına ve DEPREM FAY HATLARININ üstlerine santral kuruyorlar. Bu konuda akademisyenler ile bilimadamları ile oturup bir araştırma yapmak yok. RTE ve cevresindekiler arap şeyhleri gibi BEN DEDİM OLDU mantıgı ile iş yapıyorlar.
http://firtinavadisi.net/modules.php?name=News&new_topic=1
HES bulundugu vadilere ÖLÜM getiren bir sistem , zaten ülkemiz kuraklığa dogru gidiyor ve gökden gelecek her damla suya ihtiyacımız varken bunun bu şekilde harcanması cok sakıncalı.
BU DUNYADA KAYNAGI SONSUZ VE BEDAVA OLAN TEK KAYNAK GUNES ENERJISIDIR. GOKYUZU BULUTLU BİLE OLSA GUNIŞIGINDAN BİLE ELEKTRİK
ÜRETİLEBİLMEKTEDİR.
Bukadar bedava bir kaynagın atılıp tamamen RUSYA ve JAPONYAYA bel baglanması sakıncalıdır. Unutmayın ne rusya ne japonya bize URANYUM ZENGİNLEŞTİRMEYİ OGRETMEYECEK BUNA KIMSE İZİN VERMEZ CUNKU MUSLUMAN ULKEYİZ. Bu enerji ile daha fazla yabancılara muhtac olacagız.
Ayrıca dogal gaz asla bi nukleer enerji ile aynı olamaz.
Neden mi
Dogal gaz ısınma amaclı kullanılan bir enerji kaynagıdır ama NUKLEER ise elektrik enerjisi uretimi amaclıdır. Bugun ABD de herkes KLIMA kullanmaktadır ama hic orada bulundunuz mu bilmem ama hicbiri KALORİFER kadar guzel ısıtmaz ASLA ve ASLA aynı kalitede ısınma beklemeyiniz ayrıca KLIMA asla KALORIFER kadar temiz ve saglıklı degildir.
ELEKTRIKLE ISINMA demek dunyanın tum diger ELEKTRİK devlerine sonsuza dek baglanmak demek. KLIMA BAKIMI + YEDEK PARCA + FILTRE DEGISIMLERI
sizce bunlar cok mu ucuz şeyler, tabi saglıklı yaşamak istiyorsanız.
Nukleer de HATA olmaz, asla TERMİK SANTRAL ile KIYAS bile yapılmaz