İzmir'de yaşayanların dikkatine

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan elze
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Bu sistemle yeni tanışmana şaşırdım, 10 seneden fazladır var bu sistem.Club Flipper, Naturland, Pan Club vs. gibi devre tatiller hep bu sistemle satıldı.Dışarıda size anket yapan elemanlara OPC (outside people carcher), sizi arayanlara telefonist, tanıtım yapanlara rep (representative), fiyat görüşmeye gelen müdürlere de takeover manager diyorlar.Siz de paranız iyise Q(qualified), azsa NQ(not qualified), olması gerekenden fazlaysa da OverQ(over qualified) oluyorsunuz.OPC'ler, yaptığı anket ve bu anketlerden tanıtıma katılan kişi sayısına, telefonistler aradıkları kişilerden tanıtıma katılan kişi sayısına göre belirli bir ücret alıyorlar.Rep'ler ve Takeover Manager'lar da satış üzerinden komisyon alıyorlar.Ofis ve satış direktörleri de var tabi bunlar da ciro üzerinden belirli bir komisyon alıyor.Bununla berber 2 satış üstüste yapana spiff denilen bonuslar, ayda 10 satış yapana hediyeler gibi bir sürü de motivasyon sağlayıcı zımbırtı var satış ekibi için.Bol gürültülü, belirli bir sistem üzerinden giden, karşı tarafı psikolijik baskı altına alan sisteme hard sale deniyor ki bu senin bahsettiğin.Bir de karşıdakini baskı altına almadan, karşı tarafı sistemin albenisiyle etkilemeye çalışan sistem var ki bu da soft sale...Müşterilerden menun olan var, olmayan var.Tesislerden hala iyi hizmet veren var, kapıya kilidi vurup müşterilerini mağdur eden var.Sonuçta bu global bir sistem ve dünyada 3400'ün üzerinde bu tip tesis var.Bir sürü insan ekmek yiyor bu işten.Artık bitmiştir, Türkiye'de bilmeyen kalmamıştır diyordum ki yeniden hortlamış...
 
evet yaa eskiden beri var bu tip şeyler. Ama yaygınlaşması dahada hızlandı. Dikkat etmek gerek.
 
bide ev falan soyarlar bunlar ha çok sakat
 
çok dikkat temek lazım.şahsen ben olsam heemen düşmüştüm tongaya.sokaktaki satıcıları bile kıraramam bişeyler almaya çalışırım.
 
Karşıyakada sahilde otoparka giriş sırası beklerken çok anketör satıcı geliyor..uyarın için teşekkürler..
 
Geçen hafta tv de izlemiştim bu olayı. Hemen hemen her ilde var bu tür oyunlar. Böyke kişiler insanları kandırınca vicdanları nasıl rahat oluyor anlamıyorum!
 
bu olayı bodrumda 2 yıl önce balayındayken yaşadık. clup flipper tanıtımı yapılacak, flipper da misafirimiz olacaksınız diyen bir üniversiteli genç yönlendirdi bizi flipper a. güzelim otelimizden öğle yemeği bile yemeden ayrılıp değişiklik olsun yemeği flipper da yeriz deyip gittik, hanfendi başladı anlatmaya, flipper ı değil, devremülk almanın ne kadar ayrıcalıklı özel bir olay olduğunu, biz ısrarla istemeyince kadın da bizi paket yapıp gönderdi terbiyesizce, kaybedecek zaman yok o zaman deyipte. sadece bir bardak çayla uğurlandık oradan. oysa baştan söylense bu devremülk olayı bizde gitmezdik, tamamen tuzak, kimse kimseye hayrına iyilik yapmıyor, üç kuruş garibanın parası herkesin gözünde,aman dikkat, saygılarımla.
 
arkadaşlar günceliyorum cünkü izmirde her yeri sarmışlar
 
Özellikle izmir'in alışveriş merkezlerinde dolaşıp anket bahanesi ile sizin kişisel bilgilerinizi alıyorlar bunu karşılıgında kuşadasın da 1 hafta club prestige'de tatil kazanacagınızı söylüyorlar. Eğer kazancınız yüksek ise ertesi gün arayıp tatil kazandıgınızı söylüyorlar ve ödülü almak icin otele akşam yemegine cağırıyorlar.
Sonrası tam bir skandal size zorla devre mülk satmaya calışıyorlar. 10 bin euro dan başlayıp 5 bıne kadar iniyorlar, hatta aylık 100 euro taksit bile yapıyorlar, 4-5 saat boyunca size her türlü psikolojik baskıyı yapıyorlar sizi gaza getirmek icin türlü hileler( kendi adamlarınım adını anos edip falan bey devre mülk satın aldı eşine armağan ediyor alkışlayalım) ve anlatamıyacağım her türlü oyun..... sizden ne kopartırlarsa kar sayıp gönderiyorlar. Sonra ortada binlerce euro luk senetlere imza atmış magdur insanlar kalıyor. İnternetten bakıp görebilisiniz.
Bana bunu arkadaşım anlattı o cok zor kuttulmuş ellerinden.

çok teşekkür ederim beni de bugün aynı muhabbet için aradılar konya kulesitede form doldurdum bende ... kendim şu anda yozgatta olduğum için kayınpederle valideyi yollicaktım iyi ki uyardın rezaletten skandaldan kurtardın çok teşekkür ederim:)
 
güncel
 
Geri
Üst