İticilerden gelen ses

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan yalcoo
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
10 40 yag koy yag filtrenı değiş birde bor koy geçmezse yag basıncını ölçtür yag pompası kolay arızalanmaz geçmezse iticilerde sorun vardır ama ısınınca geçiyorsa bekle biraz daha ;) acele etme

Yazan herkese teşekkür ederim.Bu hafta sonu yağı ve pompayı değiştirtcem inşallah.Bakalım ses gidicekmi eğer gitmezse yukarıda bi arkadaş yazmış benzinle yıkattım diye bunu yapıyımmı sizce ? Bide pompa yı yan sanayi taktırmamda bi sakınca varmı fiyatları ne civarda bilen varmı ?

10 40 yag koy yag filtrenı değiş birde bor koy geçmezse yag basıncını ölçtür yag pompası kolay arızalanmaz geçmezse iticilerde sorun vardır ama ısınınca geçiyorsa bekle biraz daha ;) acele etme

Hmm anladım en az maliyetlisinden en maliyetlisine doğru gidicez yani...
önce yağ ve filtre olmazsa pompa oda olmazsa itici :rolleyes:

yağ pompası shadek markaa opelin pompalarını üreten firma zaten bana anlatıldıgı kadarı ile

180-210 arası fiyat çekiyolar yanni en pahalı satan yer 210 dur onu göre:)

iticilerde yanlıs hatırlamıyorsam ina marka 230 lira aracın motorundan çıkanda ina marka aynısı 8li 2 paket alınıyor toplam 16 adet.

her zman en mantıklısı en ucuzları deneyip en pahlıya dogru gitmek hiç birsey kaybetmezsinz bu arada aracın bakımlarıda yapılmıs olur zaten.

yağ pompası 200.000 den sonra performansında gerileme ypar bunuda göz önünde bulundurun.

son olarakta başıma geleni anlatıyım ben bor ekleyince ses 1-2 ay kesildi sonra tekrar geldi ustanın biri ekonomizer diye katkı ekledi nolduysa ekonomizerden sonra oldu silindir kapagı yağ suyu karıştırmaya basladı

Pompadan değildir herhalde ya araba daha 100.000 bile olmadı 96 binde...

itici sesi

öncelikle kurtulmak istiyorsan bu sesten aracın yağını filitresini değiştiriyorsun ve iticileri bildiğin ustaya söktürüp benzinde 1 saat bekletip temizliyorsun 5/30 motor yağı kulan senin bu sorun ortadan kalkar.ses gitmese iticekleri değişmen lazım Bu arada ankaradan yaşar sarı kaya neyiniz oluyor

Son düzenleme:
Araç 94 Astra GSI 2.0 16V

Saygılar...

Yazan herkese teşekkür ederim.Bu hafta sonu yağı ve pompayı değiştirtcem inşallah.Bakalım ses gidicekmi eğer gitmezse yukarıda bi arkadaş yazmış benzinle yıkattım diye bunu yapıyımmı sizce ? Bide pompa yı yan sanayi taktırmamda bi sakınca varmı fiyatları ne civarda bilen varmı ?

benim aracım sibop kesti usta sökülmüşken herşeyi benzinle yıkadı tabi 10.000 bakımı gelmişti yag filtre felan değişti benim aracımda sogukken arabadan anlamayan birini bile rahatsız edecek kadar ses geliyordu ki ısınınca azalıyordu kesilmiyordu aracı aldım ilk fark ettiğim şeydi şimdi 2 hafta da bir çalışltırıyorum çıt çıt sesi yok usta benzinle yıkadım ondan kesildi dedi. KOLAY GELSİN

sen önce yağ yağ filitresini değiştir yağ basıncını ölçtür hemen pompa deme çünkü ses yapan itici soğukkende yapar sıcakkende hangi servis ilgileniyor aracınla

arkadaslar bende arabayı ozellikle ilk çalıstırdıgım zamanlarda gostergedeki yag lambası 6-7 sn geç sönüyor.ilk çalıstıgında da aynı sizdekiler gibi bi ses geliyor iticilerden ama ısındıgında bu ses de ortadan kalkıyor.bu arada arabama benden onceki akıllı sahibi arabaya 130bindeyken 15w-40 yag kullanmıs.hani tıkanma felan dediniz ya acep bunla da bi ilgisi var mı?şuan 10-40 yag kullanıyorum ve eksiltme de var .arac 172binde.

Geri