italyada opel

Ucuz olan tek şey araba.Alırken belki ama orada da kullanması vergi , vs vs..Hayat arabayla bitmiyorki.Avrupanın da ciddi sıkıntıları var.Araba haricinde genel standart ve
zorluklara baktığın zaman çok birşey değişmiyor.Orada maaşının 100 katına adam gibi ev alamıyorsun.Yada maaşının 4 te birine 1 çift ayakkabı ancak alabiliyorsun.Heleki takım elbise felan alayım dersen maaşın gidiyor. Alım gücü bazı kalemlerde daha iyi ama abartılacak bir fark yok bence.

genele vurulduğu zaman türkiye bazen üstünde çıkabiliyo almanyada'ki akrabalarım bile türkiye cennet diyo

her şey özelleşt, develetin kazancı zadace vergiler kaldı,
eskide tv lerde reklam olurdu vergileriniz yol su elektrik olarak dönecek :)
yol su elektirik özelleşti mümkünse dönmesin,
develet boş bi balon gibi vergi ile ayakta duruyor,
hiç bir zaman ucuz benzin kullanamayacaz, muhalefet partileride zaten bu konuda bir söz veremiyorlar,

2007 de corsa d cosmo aracı 0 almıstım verdıklerı faturada 15 000 + vergıler dıyordu 31 750 odedım. Yanı arac turkıyeye gırdgıınde yuzde 100 den fazla vergı bınıyor :D

Corsa parasına Astra hemde ne istersen :) bu vergiler insanın belini büküyor :mad:

viyana da yasiyorum on yildir yasam kalitesinin TR den daha yüksek oldugu kesin arabalarin daha ucuz olduguda kesin ,yakit fiyatlarininda ama iyibir hesap cikarirsaniz isler degisiyo örnegin servis fiyatlari ,arabanin aylik vergisi sigortasi bunlar hesaplandiginda türkiye daha avantajli duruma geliyo astram varken servis yaptirmistim degisen yag,muane,filtre, toplamda 475 euro hesap 101 ps aylik sigorta vergi 100 euro kasko yaptirmak cok lüks oluyo fiyati cok ucuk

aradaki fark vergiden kaynaklanıyor ve araba bakımından çok da abartılacak derecede değil.:)

viyana da yasiyorum on yildir yasam kalitesinin TR den daha yüksek oldugu kesin arabalarin daha ucuz olduguda kesin ,yakit fiyatlarininda ama iyibir hesap cikarirsaniz isler degisiyo örnegin servis fiyatlari ,arabanin aylik vergisi sigortasi bunlar hesaplandiginda türkiye daha avantajli duruma geliyo astram varken servis yaptirmistim degisen yag,muane,filtre, toplamda 475 euro hesap 101 ps aylik sigorta vergi 100 euro kasko yaptirmak cok lüks oluyo fiyati cok ucuk

İşin özeti budur işte.

Alması ucuz , gerisinden gelenler durumu eşitliyor. İsviçre'de diş çekimi 500 frank .Gözlüğünün camı kırıldı değiştireceksin: tek cam 250 frank. vs. vs. arabayı ucuz almışsın ne farkeder.Toplamda değerlendirirsen az farklar ile
Hayat orda da aynı ve sıkıntılar yakın.Almanya bile Mark' a dönmek için isyan bayrağını çekmek üzere.

Geri