İsraf etmiyelim...

Allah kimseyi, Açlık la Yoklukla terbiye etmesin.Bu durum dünyamız için çok da uzak bir son değil. Dünyanın bir tarafı Kuraklıkla, Açlık la mücadele ederken, diğer bir taraftan Kutuplarda buzullar eriyor, Deniz suları 10-12 cm yükseliyor.Ekolojik denge çok sarsılmış durumda, Dünyanın sonu hiç de iyiye gitmiyor diye düşünüyorum.

pzeronero' Alıntı:
Allah kimseyi, Açlık la Yoklukla terbiye etmesin.Bu durum dünyamız için çok da uzak bir son değil. Dünyanın bir tarafı Kuraklıkla, Açlık la mücadele ederken, diğer bir taraftan Kutuplarda buzullar eriyor, Deniz suları 10-12 cm yükseliyor.Ekolojik denge çok sarsılmış durumda, Dünyanın sonu hiç de iyiye gimiyor diye düşünüyorum.

Daha açık olalımmı avrupa ve amerika yamyamlarını bıraktım kenara günde 500 milyar dolar kazanan Arabistan ülkesi ve kralı lüksün bini bin para müslümanım diye geçiniyor yaşamını anlatmayayım lüks içinde yaşadığını zannedip ateşte yanıyor.

burnunun dibindeki afrika ülkelerine kafasını çevirip bakıyormu acaba.

Corsa_N' Alıntı:
Daha açık olalımmı avrupa ve amerika yamyamlarını bıraktım kenara günde 500 milyar dolar kazanan Arabistan ülkesi ve kralı lüksün bini bin para müslümanım diye geçiniyor yaşamını anlatmayayım lüks içinde yaşadığını zannedip ateşte yanıyor.

burnunun dibindeki afrika ülkelerine kafasını çevirip bakıyormu acaba.

afrika ülkeleride EN AZ arabistan kadar zengin... Bir örnek:

Kanada tanzanyanin elmas madenlerini vinclerle (topragiyla) alip, ülkesine götürüp isliyor. peki bundan tanzanya ne kadar para kazaniyor saniyorsunuz... Etopya dünyanin en fakir ülkelerinden. olani söyleyeyim:

Misyonerler gelmis ve demisler: "siz niye günde 8-10 saat calisiyorsunuz. 1 saat calisin, 7 saat dua edin. tanri verir".

Afrikalilarin söyledigi:" önceden topragimiz vardi.birgün misyonerler geldi.elimize incil verdiler,bir baktik topraklarimiz gitmis"

sömürgeciler sömürüsüne devam ediyor.
Care: Egitim. Oralarada ülkesini seven insanlar baskan olursa o görüntüler ortadan kalkar.

bunlar öyle ütopik seylerde degil... burda (almanya) ben tanzanyadan gelen ögrencilerle tanistim, ve o kara kitanin kaderi degisek. fakirlik onlarin kaderi olmaktan cikacak..

ortada bir tas var. altina el koymak lazim... ben (yanlis anlamayin örnek olsun diye söylüyorum) afrikada bir ögrenci okutuyorum. aylik 100€ gönderiyorum ve o orda okuyor. araci yok, direk para ögrenciye gidiyor. ve bu ögrenci vagadugu (burkina fasonun baskenti.bu ülke dünyanin en fakir 2 ülkesi) daki türk okulunda okuyor...

caresizler, carebiziz....

sömürgeciler sömürüsüne devam ediyor....

cok dogru dedinn...

alpasch' Alıntı:
afrika ülkeleride EN AZ arabistan kadar zengin... Bir örnek:

Kanada tanzanyanin elmas madenlerini vinclerle (topragiyla) alip, ülkesine götürüp isliyor. peki bundan tanzanya ne kadar para kazaniyor saniyorsunuz... Etopya dünyanin en fakir ülkelerinden. olani söyleyeyim:

Misyonerler gelmis ve demisler: "siz niye günde 8-10 saat calisiyorsunuz. 1 saat calisin, 7 saat dua edin. tanri verir".

Afrikalilarin söyledigi:" önceden topragimiz vardi.birgün misyonerler geldi.elimize incil verdiler,bir baktik topraklarimiz gitmis"

sömürgeciler sömürüsüne devam ediyor.
Care: Egitim. Oralarada ülkesini seven insanlar baskan olursa o görüntüler ortadan kalkar.

bunlar öyle ütopik seylerde degil... burda (almanya) ben tanzanyadan gelen ögrencilerle tanistim, ve o kara kitanin kaderi degisek. fakirlik onlarin kaderi olmaktan cikacak..

ortada bir tas var. altina el koymak lazim... ben (yanlis anlamayin örnek olsun diye söylüyorum) afrikada bir ögrenci okutuyorum. aylik 100€ gönderiyorum ve o orda okuyor. araci yok, direk para ögrenciye gidiyor. ve bu ögrenci vagadugu (burkina fasonun baskenti.bu ülke dünyanin en fakir 2 ülkesi) daki türk okulunda okuyor...

caresizler, carebiziz....

Daha iyi durumdaki Türkiyede taşın altına elini koyamazken Türkiye yi bataktan çıkartamazken.

Batağın dibindeki afrikanın avrupada okuyan yada okutulan 3 çocukla sömürgecinin elinden kurtulcağına inanmıyorum. maksat avrupalının amerikalının onları sömürmesi değil onlar zaten kötü ,müslüman geçinen dibindeki arapların ne yaptığı önemli.

Corsa_N' Alıntı:
Daha iyi durumdaki Türkiyede taşın altına elini koyamazken Türkiye yi bataktan çıkartamazken.

Batağın dibindeki afrikanın avrupada okuyan yada okutulan 3 çocukla sömürgecinin elinden kurtulcağına inanmıyorum. maksat avrupalının amerikalının onları sömürmesi değil onlar zaten kötü ,müslüman geçinen dibindeki arapların ne yaptığı önemli.

bir adam deniz kiyisina vurmus binlerce deniz yildizini teker teker denize atiyormus. birisi gelmis,söyle bir bakmis. demis: ya burda binlerce deniz yildizi var, hepsini kurtaramazsinki, ne fark eder demis. adam eline bir deniz yildizi almis: ama bunun icin cok fark eder deyip denize atmis...

arabistan o haldeyse arabistanli lawrencelarin, misyonerlerin bunda coook büyük payi vardir. sayet onlar, ya orda 3-5 araba kendi düsüncemi empoze etsem ne olurki deyip gitmeselerde böyle olur muydu? simdi sira bizde...

+türkiyeyi bataktan cikaramazken mi! eyüpte "Eba Eyyübül Ensari" ne yapiyor sence? sence 80 yasinda orda ne isi vardi? coook calismaliyiz...

anlasamıyoruz galiba benim derdim kimseyi alıp zengin etmek değil benim derdim israf etmemek bunun yanında görevi olupta iş ini yapmayanları eleştirmek kimseyle tartışmak için açmadım ben bunu arapların ne hallere düştüğünü görüyoruz .

arabistan bu kadar zengin ise sağına soluna emir verenine bakmadan yardımı yapacak bu inandığı dinin kuralı.

eğer Türkiye o kadar kazanırda yapmaz ise yardım ben burda onuda yazarım açık açık ta söylerim.

sömüreni beni bağlamaz benden beddua alır yardım edenide allahtan sevap ama göz göre göre görmezden gelindimi bunuda yapan müslüman ise benim kanıma dokunur bir müslüman olarak.

benim yardım önceliğim ülkeme çünkü Türkiye refahta değil ben yardımı Türkiyedeki öğrencime yaparım ama refahta olan arabistan afrikaya yapmak zorunda çünkü onda kaynağın fazlası var...

Türkiye refahta degilse bunda hepimizin sucu var...
bu kadar dogal kaynagimiz oldugu halde cikartamiyorsak suclu araplar mi?
türkiyem maden cenneti.petrolümüzde var ama petrol dolu kuyuyu acan shell, petrol yok diye kapiyor. biz bunlari görmezken yine düsman saptiriliyor ve araplar oluyor.

dedigin dogru israf oldukca, berekette olmaz. israf etmemeliyiz.

hem seviyeli tartismanin ne zarari varki?hakaretmi ediyoruz. tabiiki herkesin fikri ayri ayri. yeni fikirler ögrenmek güzel oluyor..

tesekkürler diyorum ben...

benim isim insanlarla degil fikirlerle...

yapılacak son iş forumda tartışmak bir araya geliriz konuşuruz msn de konuşuruz sonucta ikimizinde savunduğu seyler pozitif ama sorun şu geçmişte olanla yaşayamayız gelecekte olacağa bakmalıyız ve şu durumda afrikaya yardım edebilecek en yakın ve zengin ülke arabistandır.
Türkiyeye gelince evet çalan kısım dışında kimse Türkiyede 2 sene sonrasının planını yapamıyor.bu refahsa ben daha hiç bişey yazmam.

Ama şunuda belirteyim Türkü de satan araptı toprağınıda satan araptı amerika geldiğinde kanınıda satan araptı (Yanlış anlaşılmasın itham bütün araplara değil konunun muhattabı olan araplaradır sonuçta arap benimde arkadaşlarım var)

Ki araplardan kişisel yardım istemedim afrikalılara yardım etseler ne olur dedim...

Geri