afrika ülkeleride EN AZ arabistan kadar zengin... Bir örnek:
Kanada tanzanyanin elmas madenlerini vinclerle (topragiyla) alip, ülkesine götürüp isliyor. peki bundan tanzanya ne kadar para kazaniyor saniyorsunuz... Etopya dünyanin en fakir ülkelerinden. olani söyleyeyim:
Misyonerler gelmis ve demisler: "siz niye günde 8-10 saat calisiyorsunuz. 1 saat calisin, 7 saat dua edin. tanri verir".
Afrikalilarin söyledigi:" önceden topragimiz vardi.birgün misyonerler geldi.elimize incil verdiler,bir baktik topraklarimiz gitmis"
sömürgeciler sömürüsüne devam ediyor.
Care: Egitim. Oralarada ülkesini seven insanlar baskan olursa o görüntüler ortadan kalkar.
bunlar öyle ütopik seylerde degil... burda (almanya) ben tanzanyadan gelen ögrencilerle tanistim, ve o kara kitanin kaderi degisek. fakirlik onlarin kaderi olmaktan cikacak..
ortada bir tas var. altina el koymak lazim... ben (yanlis anlamayin örnek olsun diye söylüyorum) afrikada bir ögrenci okutuyorum. aylik 100€ gönderiyorum ve o orda okuyor. araci yok, direk para ögrenciye gidiyor. ve bu ögrenci vagadugu (burkina fasonun baskenti.bu ülke dünyanin en fakir 2 ülkesi) daki türk okulunda okuyor...
caresizler, carebiziz....