ısı ve ses yalıtımı

sercan abı gercekden bu uygulamdan memnun kaldınmı fark edıyormu

Fırat hiç zibart falan ugraşma napacaksın söyleyim bagaj sag sol kaplamaları sokeceksın içine basacaksın yapışkanlı süngeri fakat yogunlugu biraz yüksek olacak standart süngere benzer arka koltukların altına da biraz atacaksın halının altından tamamdır.Ben ön davlunbazları söküp plastigin ardına taş yünü yapısştırdım melek gibi oldu

Gercekten cok ediyor ben sadece bagajimin altini ve yan duvarlarini yaptim arkadan gelen ses kesildi.yarinda aracin koltuklarini söküp alt kismina yapacağim yetiştire bilirsem kapilarida en son olara ön konsolu sökeceğim oraya ben sana kullandiğim ürünlerini adini soyadini yazam bizim arkadasa sorup bu gün yazarim onlarida sana

savas abı kalıtesı nasıl bu mazemenın
Ürünün 3 mm kalınlığı var, elbette kalınlığı 10-20 mm olanlar kadar ses yalıtımı yapmaz. Bence özellikle kapı içleri, tavan, bagaj kapağı, bagaj yanları için ideal. Taban, çamurluk üstleri, göğüs altı ve bagaj zemini için zayıf kalır. Şunu da unutmamak lazım ne kadar kalın, ne kadar yoğunluğu fazla olan ürünler tercih edilirse, araca yüklenen ağırlık da o derece artar. Yani limitleri zorlamamak lazım. Benim arkadaşım yalıtım işini biraz abarttı araca 150 kg lık yalıtım malzemesi uyguladı, sonuç süper oldu ama aracında nereden baksan her zaman fazladan 2 kişi taşıyor gibi. Onun aracı (galiba) 3000 cc, o nedenle ağırlık fazla hissedilmiyor ama 1400-1600 cc lik araçlarda ciddi performans kayıpları olur. Yine bu tür ürünlerden su tutmayanını, kolayca alev almayananı ve asbest içermeyenini tercih edilmeliidir.

Bence kapı fitillerinizi kontrol edin derim öncelikle... Yıpranmış kapı fitillerinin de elden geçmesi fayda sağlayabilir. Ben kendi aracımda açıkçası yoldaki su şıkırtılarını bile duyuyorum teker döndükçe. Ama fitile baktım, yarısı yok neredeyse bazı yerlerde. Zaten kapının kapanma sesinden belli oluyor...

bu olay kış şartlarında daha çok artıyor gibi geldi bana

daha önceden yaptıranlar varsa fiyat olarak ne çıktı ortaya

bu olay kış şartlarında daha çok artıyor gibi geldi bana

daha önceden yaptıranlar varsa fiyat olarak ne çıktı ortaya
Doğru, nedense kışın sesler daha çok kendini belli ediyor. Ben bu durumu ısı farkından dolayı genleşme/büzüşme olayına bağlıyorum.

alacağım mazemenın kalınlığı en fazla 10 mm kalığından alayım faydasını gorursun dıyosun deme

Fazla kalın olmamasında fayda var. Motor kaputunda ses kesici keçe yoksa motor sesi için işe ondan başlamanı tavsiye ederim.

Savaş abi ne dersen de aracın icinede azıcık motor sesi gelmeli :)

Geri