ınsp ışığı yanıyor ve motor dizel gibi çalışıyor ...

devil_berk22

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadaşlar bu akşam aracımda km. sayacında InSP ışığı yanmaya başladı şuan aracım 48.250 de 1500 km önce 45bin bakıma sokmuştum neden yanıyor anlamadım ve 2.arızam aracım dizel gibi çalışıyor gırgırgır aynı dizel motor gibi ve çekmemezlik var sanki hararette yapıyor trafik sıkışıkken ustaya sorduğumda emme manifoldu gitmiş dedi ocak ayında emme manifoldu değişti neden bu kadar kısa sürede bozuldu anlamadım 2 yıl parça garantisi var gitsem değiştirirlermi bu parçayı parça garantisinden ? Bu arada aracım 48.250km de astra h 1.6 benzinli

arkadaşlar biraz önce bahçeşehirdeki otobandan çıktım ve haramiderenin oradaki carrefoura doğru bayır aşağı inen yolda hızım ortalama 130-140 ta frene bastığımda motordan çok yüksek sesle gürleme sesi gibi sesler geldi sürekli durana kadar gerçekten çok korkutum birde bu arıza çıktı başıma napıcam ben

Son düzenleme:
Merhabalar arkadaşım. Servis parça garantisi vermişse hiç durma hemen git baktır.

arıza arıza üstüne napıcam ben ya :(

emme manıfoltu ses yapar astralarda ama 2000 devırde felan yapar ve sorunu gıdermek kolaydır emme manıfoltu sokulur ve klape gevsemıstır o sıkılır sorun duzelır.
senın aracın sureklı seslı calısıyorsa yagını kontrol etmenı önerırım

servis bakımı yapıldı ama ınsp sıfırlanmamıştır
şimdi frene bas km sıfırlama düğmesine bas,kontağı aç ama yanlızca aç ınsp yazısı kaybolacak çünki aracı istenilen km den önce bakıma sokmuşsun

yağı değişti 45bin bakımı yapıldı ne gerekliyse herşey yetkili servisinde değişti ama bu frene basınca yaptığı ses geldi yemin ederim soğudum arabadan nerden aldım die üzülüyorum şimdi

selam atesleme kabloların da sorun olabilir 3 tane buji calişiyor veya bujilere düzenli elektrik gitmezse sesli ve sarsıntılı calışma olur

triger e ve v kayış rulmanına baktırmanı öneririm..

insp ışığını yok ettim 60binde var birdaha ki bakımı aracın sıra geldi frenle emme manifoldunu halletmeye manifold garantiden değişecekte fren nedir bilmyirouz balatalarmı gitti acaba hiç bilmyiroum yepyeni arabada böyle şeyler oluyorsa 1-2 sene sonra napıcam ben kara kara düşünüyorum garantiside bitik değiştiremeyizde satıcam bu gidişle yaza kadar :(

Bildiğim kadarıyla fren balataları bittiğinde Astra hta balataların üzerinde tırnağa benzer bir parça var ve sürtme sesi gıcırtı çıkarır,rahatsız eder balataların bittiğini anlarsın.Benim aracım 2005 model dizel ve 50.000de,aldığım günden bugüne kadarda(3yıl doldu)arıza vermeden kullandım.Beyaz eşyada elektronik şans işi derlerya buda öyle bence,donanımında çok olması sorunları çoğaltıyor.

Son düzenleme:
Geri