İnsanlar niçin içki kadehlerini tokuştururlar?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan JOCCO
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

JOCCO

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
31 Tem 2006
Mesajlar
1,607
Tepkime puanı
0
Puanları
36
Yaş
42
Bu konuda iki ayrı açıklama vardir.
1) insanların beş duyusunu tatmin amacıyla şarap kadehini
sofrada çın sesiye tokuşturmak. Şarabın rengi, görme;
diliyle tat alma; burunla koklama;eliyle dokunma,ve çın
sesiyle işitme. Şarap bütün duyguları tatmin eder anlamını
taşır.
2)Antik çağlarda bir insanın düşmanını yemege davet edip,
ona zehirli içki sunması doğal sayılıyordu. Ev sahibi
içkinin zehirsiz olduğunu kanıtlamak için kendi içkisini
havaya kaldırır ve misafirin içkisinden bir yudumun
kendi kadehine dökülmesini isterdi. Sonra aynı anda
içkilerini içerlerdi. Misafir böyle durumda ev sahibine
güvenini göstermek için kadehini ev sahibinin yukarı
kaldırdığı kadehe hafifçe vurur, çın sesiyle içkiyi
denemeye gerek olmadığını gösterirdi.



salıntıdır...
 
Son düzenleme:
.

Antik çağlarda bir insanın düşmanını yemege davet edip,
ona zehirli içki sunması doğal sayılıyordu :eek: :eek: :eek:


Vay be ne hoşgörülü çağmış o:D :D
 
Vay be ne hoşgörülü çağmış o:D :D

:D:D
 
ben şahsen sebepsiz yere tokuşturuyorum (:
 
keske antik caglarda yasasaydık be.. :D
zehir fabrikası kurar zengin olurdum :D eheuhuehe..
 
5 duyuya hitap etmesi olayı acaba içki aleminin devamınında sarhoşluk durumunu kontrol amacıylamı çıktı, bana mantıklı geldi.

Yani 5 duyudan birini kaybettiysen, artık masaya veda etme vakti gelmiştir hesabı.
 
bende muhabbet olsun diye tokusturuyorum sahsen
 
Geri
Üst