İnşaat mühendisliği

bahadir_01

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
3 Mar 2008
Mesajlar
255
Tepki puanı
0
Puanları
0
Siteyi ziyaret et
İnşaat mühendisliği, bu sektörün içinde olmayanlar için hala prestijli gibi görünsede, özellikle çalışan kesim için eskisi gibi olmadığını söyleyebilirim.
Özelde çalışmayı düşünürsen, yaptığın iş alacağın maaşın asla karşılığı değildir, aynı zamanda gece yarılarına kadar sürebilen yoğun iş temposu vardır.
Devlette çalışırım diyorsan, daha kolay bölümler var, hem okuması kolay hemde devlette iş bulması.
Kendim iş kuracağım diyorsan, bu hem tecrübe hemde sermaye gerektirir.Ama imkan varsa bence en iyi seçenek budur.
 

mustafagokay

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
31 Tem 2006
Mesajlar
1,119
Tepki puanı
0
Puanları
36
Yaş
41
Siteyi ziyaret et
Ben İnşaat Mühendisiyim.

2004 Mezunuyum. Askerliğim haricinde mezun olduğum günden beri çalışıyorum.
Eğer azla yetinmeyi bilirim dersen, Seni aç bırakmayacak olan bir meslek.

Yukarıda arkadaşlar bahsetmiş, kendi işimi yapacağım dersen büyük paralar kazanbilirsin.

Devlet Dairesinde veya Özel Şirketlerde Maaşlı çalışacağım dersen de kimseye muhtaç olmadan orta kalite bir hayat yaşarsın. Allaha şükürler olsun ben memnunum.

Yeniden dünyaya gelsem ve ne okumak istersen deseler yine İnşaat Mühendisliği derim.

Ayrıca, nerede okuduğunuzda çok önemlidir. Teknik Üniversiteler öncelikli tercihiniz olmalı...

Hakkında hayırlısı olsun...
 

Mustafaeren

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
29 Eyl 2007
Mesajlar
2,940
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
36
Siteyi ziyaret et
imam ol..en trend meslek şu günlerde o.çok rahat,parası da güzel.işin de ağır değil.düşersin bi köye,3 tane ihtiyar cemaat olur.sabah namazına gelmezler zaten öğleyin bi uğrarsın ;) dinle bu abini,rahat edersin;) ciddiyim.
usta sen ufak dusunuyorsun ama oyle deme bak yenı trend asıl ımamlıktan genel mudurluge atlamak arkadas ımamlıgı bıtıresıye kadar ımamlara beledıye başkanlıgını bıle acarlar:)

usta soyle soylıyeyım olay sende bıtıyor okumak etıket oku ınsaat muhendıslı oku ama ınsaata ılgın var ıse ben buna dayanırım dersen ben ınsaat teknıkerıyım yapı denetımde calısyorum su anda ama takıp ıslerı yapıcam yapı denetımde beledıye ıslerını ben yapıyorum ordan ayrılıp kendım kendı ısıme kosturucam ama olay ney çene agzın laf yapcak gırısken olcaksın yoksa pıyasada cok muhendıste var napıyolar ya denetımde santıyede beton kontrolu yada demır kontrolune gıdıyolar aldıkları para ızmır pıyasasında 1500 tl fazlası olmaz yada gırıyolar bı santıyeye orda calısıyolar ordada cenen varsa yetenegın var ıe yukselırsın bısey olursun yoksa ordada bı ınsaat muhendısınden oteye gecemezsın olay bu..
 

AvO

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
13 Şub 2009
Mesajlar
369
Tepki puanı
0
Puanları
16
Siteyi ziyaret et
Kesinlikle iş garantin olan bir meslek.Çevremde çok sayıda inşaat mühendisi arkadaşım var ve çoğu mezun oldu iş arama sıkıntısı yaşamadılar.Ancak şöle söyleyim zaten denilmiş özel sektörde kıymeti bilinmiyo mühendislerin.Bir arkadaşım ODTÜ inşaatdan derece ile mezun bilenler bilir Wisconsin-Madison da master yaptı geldi aldığı maaş 1.800-2.000 civarı. Yani bu derece okumuş kafası çalışan bi adam bile bu maaştan işe başladı.Ama kendi işini kuran ve trilyonluk ihale alan arkadaşlarımda var.Uzun lafın kısası gözde güzel bir meslek ve seni aç bırakmaz.Ama o kadar emeğinin karşılığını özel sektörde alman zor kardesim.Son olarak aklında bulunsun Muhasebeci de olma sakın :D:D
 
Üst