inşaat konusuyla ilgili üyelerimize bir soru

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan eskikasa
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
üstadım betonarme binayla kıyaslandığında!

*en başta kısa yapım süresiyle dikkati çekiyor bu yapılar

*görünüm olarak çok çeşitli ve hoş tarzda yapılar

*yalıtım güzel olmalı eğer yalıtımda problem olursa ısınmada çok problem çekersiniz

*betonarmeye göre çelik herzaman pahalı bir yapı elemanıdır sağlam bir ekonomik analiz şarttır

* fakat benim teknik olarak bu yapıları önermemin sebebi ise :

çelik yapılar herzaman deprem anında daha güvenlidir. şöyleki herhangi bir çelik yapı kütle olarak daha hafif olduğundan aldığı deprem ivmeside daha az olacaktır dolayısıyla: F= mXa formülünden hepimizin fizikten hatırladığı gibi daha küçük bir F deprem kuvvetine maruz kalacaktır! aynı zamanda st37 malzemesinden yapılmış bir yapı depremde çökme riskine sahne olmaz gibi düşünüyorum çok güzel detaylandırılmış kaynaklı ve bulonlu bileşimlerle sadece eğilmeye maruz kalır ve asla kopmalar görülmez! depremde betonarmeye göre çok çok daha güvenlidir sadece büyük kasırgalar ve fırtınalarda problem olur buda bizim ülkemizde söz konusu deildir!

aynı zamanda ciddi deprem tehlikesi olan bir hat üzerinde yaşamaktayız irili ufaklı depremler söz konusu olcaktır ufak depremlerdeki çatlamalar çelik yapı panellerinin betonarmeye göre daha az rijit oluşundan kaynaklı çatlamalar görülmez. aynı durum yapıdaki farklı oturmalardada geçerlidir!..

bana soracak olursanız betonarmeyle arasında uçurumlar yoksa %100 tercihederdim!..

bilgiler için teşekkürler arkadaşlar
henüz olumsuz bir yorum görmedim,
Alper dediğin gibi güvenlik konusu benim de aklımda, sağlam cam vs. yanında bir de alarm terbitatı düşünüyorum, ben de müstakil ev sevdiğim için daire yerine bunu düşündüm...
bulduğum bilgileri bu başlıktan yazarım, hazır ürünleri olanlardan birkaç tane beğendim,haftasonu detayları ve fiyatları görüşmek için birtanesinin showroomuna gideceğim.
Verdikleri yalıtım değerleri epeyce başarılı görünüyor internet sitelerinde, onu da iyice incelemem gerekiyor...

peki bu hazır konut satanlar,montaj vs. dahil sözleşmeler yapıyolarmış, en azından interner siteleri öyle söylüyor, sözleşmede teslimat şartları detaylı verilir diyolar, teslim zamanı vs. güvenmeden girmem zaten öyle bi işe...

benim merak ettiğim bu hazır yapıların normal yapılara göre eksileri var
mıdır? tanıtımlarına göre fabrikasyon malzemeyi alıp bizim yaptırdığımız subasman betonu üzerine monte edip gidicekler, listesinde neler dahilse onları teslim almadan zaten para falan ödemem...

hımm anladım o zaman siz su basmanınızı dökün adamlar gelip kursun bence betonarmeden kat kat daha güzel bir yapı çıkacaktır ortaya hemde daha kısa sürede hazır arsanızda varmış ohh valla en güzelini yaparsınız ben yanlış anlamışım özür dilerim ama yaptıracağınız firmanın yapmış olduğu birkaç yeri gezmenizi ufak detaylara dikkat etmenizi tavsiye ederim kalite ayrıntıda gizlidir unutmayın

hımm anladım o zaman siz su basmanınızı dökün adamlar gelip kursun bence betonarmeden kat kat daha güzel bir yapı çıkacaktır ortaya hemde daha kısa sürede hazır arsanızda varmış ohh valla en güzelini yaparsınız ben yanlış anlamışım özür dilerim ama yaptıracağınız firmanın yapmış olduğu birkaç yeri gezmenizi ufak detaylara dikkat etmenizi tavsiye ederim kalite ayrıntıda gizlidir unutmayın

teşekkürler bütün ayrıntıları incelicem. İzolasyon-ısıtma-tesisat işlerinden anlıyorum okuldan kalma bilgilerle ama inşaat işi biraz yabancı :rolleyes:

abicim yalnız siz grobeton dahi atmadan adamlarla görüşün!..

abicim yalnız siz grobeton dahi atmadan adamlarla görüşün!..
beton atmak için onlar planı veriyolarmış zaten,ona göre atılacakmış beton...

ondan bahsediyordum abi :D aynı zamanda sanırım radyedir yapıda hafif çok harfiyat olmaz aynı zamanda oturmada yapmaz :D

İbrahim beyin radye dediği bir temel çeşididir. Diğer çeşit temellere göre daha güvenli ancak biraz daha masraflıdır. Ancak sizin yaptıracağını konut hafif bir yapı olacağı için radye temel kullanmazlar diye düşünüyorum. Sanırım tekil temel yaparlar ve temeldede bulonlu birleşim kullanılacaktır. Bulonlu birleşimlerde dikkat edeceğiniz husus fazladan bulon deliklerinin açılmamasıdır. Çelik yapılar daha hızlı inşaat süresine sahiptirler ve ayrıca daha güvenlidirler. Fakat betonarme yapı ile arasında biraz fiyat farkı olması normaldir.

hani zemin çok kötüyse diye sölemiştim hakan bey!

yoksa bağ hatıllı münferit temeller iş görür ;)

yani tekil temeller arasında kirişlerle bağlantı tamamdır!.. temelde pek ucuza kaçma beton zaten ucuzdur! yapı oturmasın vede güzel yalıtım şart!..

Geri