inşaat konusuyla ilgili üyelerimize bir soru

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan eskikasa
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

eskikasa

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Selam arkadaşlar,
aramızda bu işleri yapan var mı tam bilmiyorum ama şöyle bi sorum var yardımlarınızı rica ediyorum
bu çelik konstrüksiyon hazır villalardan almak istiyorum, ev alamicaz ufak bi arsamız var oraya kurayım bitane istiyorum.
bunların eksileri nelerdir, ne problemler çıkarabilir bilgisi olanlar fikir verirse çok sevinirim
saygılar

vallaha çok masraflı iş insaat işi baştan söylemesi. birde anahtar teslim şeklinde anlaşmanı öneririm. yoksa zor biter o inşaat heleki villa ise :)

inşaat işi yapan biri olarak şunu söylemekte fayda var sakın ama sakın anahtar teslimi anlaşma imzalamadan iş yapmayın hoş biz onada bi kulp buluruz ya aslında söle yapın tanıdığınız çok ama çok güvendiğiniz biri yoksa bu işi yapan sakın bulaşmayın bizim sektörde çok tilki döner yazık elinizde biriken paradanda olursunuz çok acayip bi sektör bulaşmayın derim

peki bu hazır konut satanlar,montaj vs. dahil sözleşmeler yapıyolarmış, en azından interner siteleri öyle söylüyor, sözleşmede teslimat şartları detaylı verilir diyolar, teslim zamanı vs. güvenmeden girmem zaten öyle bi işe...

benim merak ettiğim bu hazır yapıların normal yapılara göre eksileri var
mıdır? tanıtımlarına göre fabrikasyon malzemeyi alıp bizim yaptırdığımız subasman betonu üzerine monte edip gidicekler, listesinde neler dahilse onları teslim almadan zaten para falan ödemem...

almanyadan haber vereyim...

bu hazir villalar burda anahtar teslimi 60bin€dan basliyor..

genelde türkler haric herkes evini bu sekilde yaptiriyor.(türkler kendisi yapiyor :) )

evin bir eksisi yok burda. süper bir ev oluyor.yalitimi süper,her seyi süper.

türkiyede iyi bir firma bulursan bir sorun cikacagini düsünmem...

su linkte örnek evler var:

http://www.sl-bau.info/massivhaus_katalog.html

fiyatlari yaziyor...

teşekkürler alper
haftasonu araştırırken amerikada bu işi yapan bikaç site gezdim,gerçekten şato gibi evler var,
maliyet olarak benzer boyutta sıradan bir daireyi geçmeyecek gibi görünüyor (mevcut arsa olduğu için) hem apartman gürültüsünden vs. kurtulurum hem de hoş bir görüntü olur diye düşünüyorum,bikaç firma buldum bu işle ilgilenen, haftasonu bitanesini ziyarete gideceğim kısmetse...

güvenlige dikkat et...

burda adli vakalar pek olmadigi icin önemli degil ama türkiyede müstakil evde oturuyorsan cok önemli...

camlar kirilmaz olsun (1-2 cam acil cikis icin olmasin)...

v.s... bunlara dikkat et...

kolay gelsin...

ben su an müstakil evde oturuyorum.. süper oluyor. tavsiye ederim

teşekkürler alper
haftasonu araştırırken amerikada bu işi yapan bikaç site gezdim,gerçekten şato gibi evler var,
maliyet olarak benzer boyutta sıradan bir daireyi geçmeyecek gibi görünüyor (mevcut arsa olduğu için) hem apartman gürültüsünden vs. kurtulurum hem de hoş bir görüntü olur diye düşünüyorum,bikaç firma buldum bu işle ilgilenen, haftasonu bitanesini ziyarete gideceğim kısmetse...

Hakan kardeşim; bende bahsettiğin konuyu uzun zamandır düşünüyorum, ulaştığın bilgileri zaman zaman burada paylaşırsan sevinirim.
Şimdiden teşekkür ederim...

Çelik yapılar konusunda henüz gelişmekte olan bir ülke olduğumuz için evi yaptıracağınız firmayı titizlikle seçmenizi öneririm. Sizin fikirlerinizin ön planda tutulmasına önem gösterin ya da hazır projeler kullanılıyorsa onların içinden seçin. Firmayla görüşün arsanın konumuna göre etüd çalışması yaparlar zaten.

Firma güvenilir ve fiyat uygun ise hiç düşünecek birşey yok bence. Çelik her zaman daha güvenlidir, daha konforludur. Ülkemizde konutlarda tercih edilmeme sebebi teknik bilgi-eleman eksikliği (şimdilerde bu sorun kalmadı) ve toplam inşaat alanı belli bir miktarına altında ise maliyetinin yüksek çıkmasıdır.

Geri