İlk Trafik Cezamı Yedim :)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan sad-x
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Radara durduran kalmış mı memlekette (:
Ceza arkadan gelir de polisin diğer marifetlerini de ilk defa okuyorum bu adamlar nasıl iki ayağının üzerinde durabiliyor hayret doğrusu.

....................Durmayıp basıp gitseydim o zaman ceza yazacak mıydı? Durma zahmetini ve saygısını gösterdiğim için mi ceza yedim yoksa. Ayrıca o yolu çoğunuz bilir, üç şeritli kocaman yol, zaten acelem de vardı, aman aman hızlı da değildim. Yani tabi ki, kurallar karşısında sözümüz yok amenna ama basıp gidenler gerçekten ceza yedi mi merak ediyorum. Benzer tecrübelerinizi bekliyorum :)

Öncelikle geçmiş olsun. Bir sürücünün trafik ekiplerinin dur ihtarına uymayıp kaçmasının çeşitli nedenleri vardır. Hemen aklıma gelenler; ehliyeti yoktur, herhangi bir nedenden dolayı ehliyetine el konulmuş olabilir, alkollüdür, kanun kaçağıdır, aracında yasa dışı bir madde vardır, aracı çalıntıdır, araç bir başkasının üzerine kayıtlı olduğu için cezayı o ödesin diyebilir, aracının tescil işlemleri eksiktir, sigortası yoktur, muayenesi geçmiştir, MTV borcu vardır, aracında yasalara uygun olmayan eklentiler vardır........ yani görüldüğü gibi kaçmasını gerektiren bir çok neden olabilir. Ceza yenmişse, bu ceza illa ki ödenecektir, o nedenle polisten kaçıp adamların aklına başka kuşkuları düşürmenin manası var mı? Kaç tane can basit bir trafik suçu yüzünden polisten kaçarken heba olmadı mı? Hız sınırlarını aştığımızda veya kurallara uymadığımızda başımıza bunların geleceğini hepimiz bilmiyor muyuz?

Çok haklısınız. Koyulan kurallara uymamak ve hız sınırlarını aşmak ceza gerektiriyor. Trafik kazalarının trajik sonuçlarını hepimiz biliyoruz. Çok yakınımda çok şükür ki ağır trafik kazaları olmadı ama gördüğüm kazalar ve cesetler yeterli sayıda.

Bu yolda beni böyle düşünmeye sevkeden durum şu oldu; sınırı aşmış da olsam yola ve o anki trafik durumuna göre tolere edebileceğim bir hızdaydım. Sürekli hızlı gittiğimi de hatırlamıyorum, bir ara bu hızlara çıkmışım. Durduktan sonra öyle bir davrandı ki polis, hani sanki durmasam ceza yazmayacakmış gibi. Kötü kötü espriler, bezgin bir hal... Ben öyle hissetmiştim, o yüzden şüpheye düştüm acaba durduğum için oltaya gelen balık mı oldum diye. Bu da tecrübesizliğimden kaynaklandı, biliyorsunuz etrafta ileri geri konuşan çok.

Öyle değilmiş demek ki :) Siz büyüklerime beni bilgilendirdiğiniz için teşekkür ediyorum.

İçin rahat olsun, sen doğru olanı yapmışsın. Bizim milletin en kötü huyu genellikle kötüyü örnek almasıdır, ne zaman iyileri örnek alırız işte o zaman ilerlemeye, medeni olmaya başlarız. Bak her geçen gün ülkedeki maganda sayısı hızla artıyor, yasaları ne takan var ne de uygulayan. Adamlar sokak ortasında güpe gündüz çatır çatır adam vuruyorlar, yaralı daha hastaneden çıkmadan suçlular aynı gün çıkarıldıkları mahkemeden serbest bırakılıyorlar.

Kaçmak bir çözüm değil en doğrusu yaptığın hataya katlanmak ama şuda var bu ülkede yaşıyorsan ceza yiyorsan yada Allah korusun trafik kazası yaşıyorsan bir tek suçlu sen olmuyorsun nedenmi mesela herif geliyor kamyonunu , otobüsünü , kamyonetini sokuyor sol şerite birde yetmezmiş gibi kendini tatmin etmek için sollama yapmaya çalışıyo 80-90 kolometreyi geçemiyor ondan sonra benim gibi senin gibi insanlarda makas atıyor , emniyet şeridinden sollama yapıyor o zamanda bak işte trafik canavarı , apaçi , serseri gibi lakaplar takılıyor sonra sol şeritte 110 kilometre ile giderken dikiz aynasına bir bakıyorum almancıyız diyip yolu babasının malı zanneden herifler makinalı tüfek gibi saydırıyor selektörü ondan sonra bu adam neden 180-190 yardırıyor hele birdr ışıklar var daha sarı yanmadan arkadan dat basıyor kornaya sonra daha yeşil yanmadı neden kornaya basıyorsu la desen kavga çıkarıyor vatandaşımız o yüzden durum böyle devam ederse sarıda basanda çok olur emniyet şeridinden makas atanda çok olur 180-190 gidende olur her şey kafada bitiyor kafa yoksa mantıkra aramamak lazım.

Arkadan korna basanlar ayrı bir olay zaten. Bizim mahallede dört yol çok olduğundan direk geçiş ışıklarıyla sağa sola dönüş ışıkları ayrı yanıyor. Düz gidiş için yeşil yandığını gören asılıyor kornaya, camdan elimi çıkarıp sola kırmızı yandığını gösteriyorum asılmaya devam.

Bagajdan haydarı alıp herifin camına kaputuna girişesim geliyor ya işte, ben eşkiya değilim. Eşkiya olsam karşımdaki ne onu bilmiyorum. İnsanın keyifli hissettiği anda sinirlerini bozuyorlar.

Sarıyı gördüğü anda dıt-dıt-dıt-dıt-dıt... basan taksicilere ayrı kılım. Özellikle EGO otobüslerinin sürekli kırmızı ışık ihlali yaptığını görüyorum. Genelde erkeklere yüklenen kötü bir özelliği bayanlarda görüyorum: daracık yerlerde sollama, hakkı olmayan yolu kapma çabası...

Saymakla biter mi :) herhalde bitmez...

Bir kere otobanda Top Speed denedim gezici radardan gelirse bi o gelir oda çok sağlam gelir :D Durmak iyi olmuş zaten bir şekilde eve gönderilecekti.

Benim ilk cezam U dönüşünden 53tl :D

Geri