İlk Trafik Cezamı Yedim :)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan sad-x
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

sad-x

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Eskişehir yolunun paralelinde, CEPAnın arkasından giden yolda (galiba konya yolu), radar abimiz beni 99km/s ile yakalamış. İleride çevirme vardı, polis işaret verdi, sağa çektim. Ama benden önce başkalarına da sağa çek işareti yapmıştı, onlar basıp gitti. Ben tabi yeni şoför olduğumdan tırstım çektim.

"Plaka 999, hız 99, kardeş radara girmişsin." dedi kendi esprisine kendisi gülen polis ağabeyimiz.

Başa gelen çekilir dedik, 170 tl ceza yazdı. Erken ödersem 120 olacakmış. Yalnız merak ettiğim nokta şu.

Durmayıp basıp gitseydim o zaman ceza yazacak mıydı? Durma zahmetini ve saygısını gösterdiğim için mi ceza yedim yoksa. Ayrıca o yolu çoğunuz bilir, üç şeritli kocaman yol, zaten acelem de vardı, aman aman hızlı da değildim. Yani tabi ki, kurallar karşısında sözümüz yok amenna ama basıp gidenler gerçekten ceza yedi mi merak ediyorum. Benzer tecrübelerinizi bekliyorum :)

Radar cezalarında kamera çeker kaçanın arkasından döşerler :D

abi bayağı bi kaçan göçen oldu az uz değil ki. adamın eli bir an boş durmadı :) neyse iyi ki durmuşum o zaman :)

Radarın kaçışı olmaz şimdi en azından senin erken ödeme şansın oldu ama diğerlerinin belki de o şansı bile olmayacak ruhsatlar da yazan adreslere tebliğ gelecek mi? hadi geldi diyelim hala adam o adresde mi?

O yol Sabancı Bulvarı diye geçer... radarı çok sık koyarlar genelde şehir merkezine doğru...ama ben durdurduklarını hiç görmedim. Artık fotolu şekilde adrese gönderiyorlar. o yolda hız sınırı 82+ %10 yani 90 km dir.
Durmayanların adresine gönderecekler. !!! Siz yine de hem hız tabelalarına dikkat edin hem de 82 yi geçmeyin..
90 km hız sınırı bence o yollar için gayet yeterli, aslında sizin hızınız da çok değilmiş ama bir anlık dalgınlıkla olabilir.

peki ehliyetime ceza puanı işlenecek mi?

Durmayana radar cezasının üstüne ayrıca 47. Md den de ceza eklenebilir

Durmasaydınız o ceza makbuzu yaklaşık 1000 küsür lira olarak size geri dönerdi...
Kemer eklenirdi.
Çevirmeden kaçma eklenirdi.
Tehlikeli araç kullanma.
vb...

radar yediyseniz dursanızda bir durmasanızda :D
arkadan kitliyorlar. ben karamana giderken baya hızlı geçmiştim ama babamın dayısı vardı bas bas diyen onlardı acelemiz vardı :D
radar bi geldi 300 küsür başka ceza eklenmedi...

Geri