ilk çalıştırmada rölanti düzensizliği ve motorun stop etmesi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan cess
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

cess

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
herkese selam..eskiden gaz pedalına dokunmadan marşa basar ve motoru çalıştırırdım.yaklaşık 2 haftadır ise şu olay başıma geliyor.;sabahları motor soğuk iken marşa bastıktan sonra motor çalışıyor fakat rölanti kendi kendine düşüyor stop ediyor.bunu birkaç kere ardarda denedim olmadı.bende mecburen motor çalıştıktan sonra stop etmemesi için gaz pedalına dokunuyorum ve 2500 devirde birkaç saniye bekliyorum.bunu yaparsam motor anca kendini topluyor.sonra basıp gidiyorum.
arabam eskiden böyle yapmazdı.nolur bilen arkadaş varsa yorum yapsın.soğuktan mı,rölanti ayarlayıcı mı, boğaz mı..?
bu arada arabam 99model enjeksiyonlu,ve sıralı lpg li.

Dediğiniz gibi rolanti ayarlayıcısı veya boğaz olsa, ısınınca da devir stop edecek kadar olmasa da rolantide aşağı yukarı oynar. Bakın bu oynama var mı, varsa dediğiniz gibi boğazdan başlayın. Bazen Egr de bu soruna yol açıyor.

Sabah değil de, öğlen ılınmış arabada, havada marş dener misin, ne durumda?

Dediğiniz gibi rolanti ayarlayıcısı veya boğaz olsa, ısınınca da devir stop edecek kadar olmasa da rolantide aşağı yukarı oynar. Bakın bu oynama var mı, varsa dediğiniz gibi boğazdan başlayın. Bazen Egr de bu soruna yol açıyor.

Sabah değil de, öğlen ılınmış arabada, havada marş dener misin, ne durumda?
sabah veya öğlen farketmiyor aynı durumda.sabhtan kastım şu; 1-2 gün bekledikten sonra öğlen de çalıştırsam aynı şeyi yapıyor.Ama motor sıcaksa 5-10 dk. önce stop etmişsem eğer bunu yapmıyor.yani düzgün çalışıyr fakat rölanti 750 850 devir arası birazcık oynuyor ama çok değil.

sabah veya öğlen farketmiyor aynı durumda.sabhtan kastım şu; 1-2 gün bekledikten sonra öğlen de çalıştırsam aynı şeyi yapıyor.Ama motor sıcaksa 5-10 dk. önce stop etmişsem eğer bunu yapmıyor.yani düzgün çalışıyr fakat rölanti 750 850 devir arası birazcık oynuyor ama çok değil.

O az oynama olmasa, yada zor marş olsa, Lpg enjentörlerin kaçırıyor, Akşam lpg yi tamamen bitir, benzin ile gelip stop et, sabah bak sorun yoksa Lpg enjektörlerin bozuktur yorumu yapacağım. Ama marşta sorun yok sadece stop diyorsun. Gene bu yöntemi bir dene istersen. Lpg seçeneğini elersin.

Tech2 ile motor sıcaklık sensörünü kontrol ettir, sorunsuz ise, temizliğe başla.

O az oynama olmasa, yada zor marş olsa, Lpg enjentörlerin kaçırıyor, Akşam lpg yi tamamen bitir, benzin ile gelip stop et, sabah bak sorun yoksa Lpg enjektörlerin bozuktur yorumu yapacağım. Ama marşta sorun yok sadece stop diyorsun. Gene bu yöntemi bir dene istersen. Lpg seçeneğini elersin.

Tech2 ile motor sıcaklık sensörünü kontrol ettir, sorunsuz ise, temizliğe başla.
:) kusura bakma, benim yazmadığım şu da var ki; benim 4 senedir zor marş sorunum var.yani marşta 2-3 sn bekledikten sonra motor çalışıyor.ama çalıştıktan sonra böyle stop etme gibi bişi yapmıyordu.ben buna alışmıştım.stop etme olayı yeni olduğu için ben ikisi farklı şeyler diye yazmamıştım.buna enjektörlerin kaçırması sebep olabilir mi?

geç çalışma benim aracımda da vardı. bendeki sorun regülatörün gaz kaçırmasıydı. değişince düzeldi. lpg sisteminde 3 parça geç çalışmaya neden olabiliyoru. regülatör,gaz kesici,enjektör. geç çalışma sıkıntısı bunlardan birinden kaynaklanabilir. (tabi araçta lpg tamamen bitirildiği zamn araç normal çalışıyorsa bunlara bakılmalı. lpg sistemi tamamen devreden çıktığı halde benzinde de geç çalışıyorsa benzin pompası,filitresi,beyin gibi kısımlarda sıkıntının sebebi olabilir.)
aracımda rolanti düzensizliğinide yaşadım. yanlız bende söyle bir durum vardı. araç sabah motor soğukken çalışında stop edecek gibi rolantisi dalgalanıyor ve gaz yemiyordu. rolanti dalgalandığı sırada gaza basıp gideyim de motor toplasın dediğimde gaz yemiyordu. bu sıkıntının çözümü ise çok daha basit. lpg sistemini kalibrasyon yaptırarak lpg ve benzin enjektörlerinin zamanlamalarını eşitleyince sıkıntı geçiyor. sadece opellerdemi olur bilmiyorum ama (usta öyle demişti) lpg sistemindeki bi hata aracın kedi ecusundaki bilgileride etkileyerek benzinde bile normal çalışmasını engelliyor. bu ayarı düzgün yaptırınca sıkıntı kayboluyor.
sorununuza yakın yaşadığım sorunlar ve çözümleri , umarım iş görür.

krank devir sensörünü değiştirin arıza ondan....

Geri