ilk çalıştırma ve hemen hareket

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan qualite
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
aslında bu sorunun cevabı motor üreticisinde saklı. opel motor üretmiyor bildiğim kadarı ile bi ara ısuzu dan alıyor diye duymuştum ama nerde duydum hatırlamıyorum. :) o yüzden kitapçık çokta doğru söylemiyor

opelin dizel morolarindan 1.3 cdti fiat ile multijet ortak diye biliyorum.

1.7 dizeller isuzu evet.

benzinliler gm (zaten gm amerikanin en buyuk motor ureticilerinden)

İşin mantıgı turboyu zorlamamak. Aracınız kaç devirde turbo acıyorsa o devire çıkmayacaksınız.Beklemeye gerek yok. Ancak stop ederken türübini dönmekte olan turbo çat diye kapadıgınızda kontagı dönmeye devam eder.Tabi yağlanma olmadan.

opelin dizel morolarindan 1.3 cdti fiat ile multijet ortak diye biliyorum.

1.7 dizeller isuzu evet.

benzinliler gm (zaten gm amerikanin en buyuk motor ureticilerinden)

ama fiatın kullandığı 1.3 sabit volan iken opelinki oynak volan fiatta 1.9 oynak opelde 1.7 sabit tam tersi o yüzden fiat opele göre daha sorunsuz enazından volan çilesi yok.

opel keşke birebir aynı sistemi kullansaydıda kendine laf söyletmeseydi diyorum

beklemek iyidir. fazla değil 30 saniye bekleseniz yeter. ki bu da pek beklemek sayılmaz değilmi. arabayı çalıştırın. montunuzu cıkarıp arka koltuğa atın. telefonunuzu ulaşabileceğiniz bir göze koyun. kemerinizi takın. ve yola çıkın. bitti 30 saniye.. arabanında motoru bir miktar ısınmış olur. yağlamayı daha ıyı yapar motor.

Çalıştırıp direk yürüyorum bende ama düşük devirde ana caddeye çıkana kadar ısınmış oluyo zaten

kullanım kılavuzu beklemeyin diyor..isterseniz açıp bakabilirsiniz..ben de beklemiyorum ama 2000 devride geçmiyorum..sakin sakin..bahsettiğiniz o focus şirket aracıysa beklemesine gerek yok zaten...tüm masrafları vergiden düşülüyordur..yani ne onun için ne şirket için sorun yok...bu arada servisin yazın değiştirdiği ve benim 6000 km yaptığım gm 5w-30 yağımı sabahları motorun biraz gürültülü çalışmasından dolayı castrol 0w-30 ile değiştirdim..şimdi ses olayı azaldı..bu gm nin yağlarını 15000 km falan kullanmamak gerekiyor galiba..

En güzel motoru koruma, motor isinincaya kadar yüksek devirden kacinmaktir...
arti en yanlis hareket motoru calistirip rolantide beklemektir...
en güzeli motoru calistirip normal sekilde hareket etmektir..
arti sunu da belirteyim motor sogukta 1km de asindigini sicakta 500km asinmiyor...

"Çalıştırıp direk yürüyorum bende ama düşük devirde ana caddeye çıkana kadar ısınmış oluyo zaten"

aynen ben de öyle yapıyorum

Geri