ilk çalıştırma ve hemen hareket

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan qualite
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

qualite

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
aynı yerde oturduğumuz dizel focusu olan bir arkadaşıma dikkat ediyorum özellikle her sabah yaz kış farketmeksizin daha araba çalışır çalışmaz 1-2-3-4 topuklayıp gidiyor :) ben ise arabayı ortalama 1 dk rölantide çalıştırıp daha sonra caddeye çıkana kadar düşük vitesle gidip ondan sonra hızlanıyorum. Acaba benmi çok titizim yoksa arkadaşımmı umursamıyor? :) sizce doğru bir davranışmı?

siizn yaptığınız doğru..o arkadaş turbo yağlanmadan motor ısınmadan ve tam manasıyla yağlanmadan basıyorsa,motorunu sevmiyor demektir..ben de szin gbi her sabah en az 1 dk çalışıtırırım güzelce bi yağlansın..daha sonra da fazla devir göstermeden 3000 devir civarı 4 e kadar cıkarım...5 e varmadan okula varıyorum zaten:)

Son düzenleme:
Beklemeye Gerek yok. Boşuna zaman kaybı, benzin kaybı. Yola çıkın ama 3000 deviri geçmeyin,aracı sıkıştırmayın hararet ibresi 80e doğru yaklaştığında normal kullanabilirsiniz.

Dizellerde durum farklı; beklemek gerekebilir.

en güzelide bu şekilde kullanmak olsa gerek kitapçıkta yazıyormu bu? yarın bir inceleyelim bakalım :)

Dizel için kitapçikta yazani okudum çaliştirdiktan sonra beklemeden fazla yüksek devrli kullanmadan yavaş yavaş ilerlemeyi tavsiye ediyorlar

opel vectra kitapçığında çalıştırınca beklemenize gerek yok hareket edin der

aslında bu sorunun cevabı motor üreticisinde saklı. opel motor üretmiyor bildiğim kadarı ile bi ara ısuzu dan alıyor diye duymuştum ama nerde duydum hatırlamıyorum. :) o yüzden kitapçık çokta doğru söylemiyor

bu videoya cok guldum ya :D

mesela : stop etmeden once beklememzin nedeni aracin icinde calisan parcalarmis :D, sadece turbo dizel yada turbolu benzinli araclarda bu gereklidir, onunda sebebi turbonun devrinin normale donmesidir, yanlissam duzeltin.

ayrica yeni teknoloji araclarin cogunda calistirinca beklemeye gerek yok, cok SIKISTIRMADAN yola devam edilebilir.

Geri