İlk Çalışmada Gaz Yememe Yığılma

HaCkİm_78

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar bi sorunum var bir türlü çözülmedi. Araç 172000 de 2002 astra elegance, lovato easy fast lpg kiti takılı. Araç ilk çalışmada gaz yemiyo ne hikmetse. Sabah ilk çalışmada sorun yok. gün içinde daha sonra çalıştırdığımda gazı sonuna kadar köklüyorum rölantiden yukarı çıkmıyo belli bir süre. Bu şekilde hareket edersemde (ki zor bela kalkıyo yerinden) araç stop edecek gibi oluyor ve gaza basınca öne doğru sanki fren yapılmış gibi yığılıyor. Yaklaşık 10 saniyeden sonra ancak normale dönüyor. Ve turbo varmış gibi fırlıyor bu seferde. Hatta geçen gün ya herro ya merro deyip gazı kökledim çekmedim ayağımı küt diye bir ses geldi ondan sonra araç normale döndü. Araçta kelebek temizliği, egr temizliği, carbon clean yapıldı,oksijen sensörü değişti,lpg filtresi değişti, kalibrasyon yapıldı ama yok aynı hamam aynı tas. Satacam o olacak acayip soğudum araçtan. Sizce sorun ne olabilir böyle birşey başına gelen varsa ve sorun ne şekilde çözüldüyse paylaşabilirmisiniz acaba?

Son düzenleme:
Aynı sorun bende de var arkadasım aracım 2006 makyajlı kasa vectra ve bende aynen senin gibi soğudum aracımdan benim kit atkerin ilk çıkarmıs olduğu sistem kaç yere gittiysem sorun hiç çözülmedi sen sorunun çözdurursen banada msj at ben çözdürürsem bilgi veririm iyi forumlar.

bende de lpg den gaza geçiş süresinde oluyor lpg ye geçince yığılma olmuyor.ayrıca teklemede var.inşallah çözen bir arkadaş çıkar :D

lpg taktıralı 3 gün oldu aynı sıkıntı ???

Yok mu arkadaşlar bu sorunun ne olduğunu bilen yada tahmin eden.

astra lpg uyumsuzluğu yapıyor ben bu gün oksijen sensörünü temizledim,rolanti valfini değiştirdim,egr yi temizledim.bakım zaten yaptırmıştım araca...enjektör temizleyiciyle uzun zamandır kullanıyorum bu gün lpg ye aldım ayar yapayım dedim yine rolantide sallanma gaza basınca ilk başta bi yığılma bıktım bu atikerden şimdi izmirdeyim bayilerine gidiyorum bir sıkıntı olmadığını söylüyorlar plakayı 50 gören sallamıyor....

Bendede ayni sorun var sabah ilk çaliştiginda gaz yeniyor ama 7- 10 saniye gibi sonra normale biniyor en son lpg ayarina girdim ondan sonra böyle oldu biraz kistilar lpg yi ondan diye tahmin ediyorum

vectra

Arkadaşlar bugün araç sabahtan lpg ye geçmedi. Sanayide lpg servisine götürdüm, usta baktı en son enjektöre gelen kablolar aşınmadan dolayı açılmış ve iki kablo birbirine temas ederek enjektörü yakmış ve enjektör erimiş. Daha önceden götürdüğümde enjektörlerde problem var daha sonra bakalım demişti. enjektörün biri gaz kaçırıyor ve araç boğuluyor sanırım demişti. bugün enjektör değişti. 50 tl, işçilikle beraber 60 tl. şu anda tekleme yığılma gibi bir problem kalmadı inşallah daha sonrada yapmaz ve sorun çözülmüş olur. biraz kullandıktan sonra sorunun düzelip düzelmediğini tekrar yazarım.

Geri