ilk çalışmada çıkan ses

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ersin306
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ersin306

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
araba soğukken marşa bastığım anda çok ince ve 2-3 saniye süren bir ses çıkıor triger zinciri dendi serviste değişti ancak ses kesilmedi. genelde soğuk havalarda ses daha fazla ve sanki kayıştan çıkan sese benziyor bu yüzden v kayışını da değiştirdim yine aynı ses devam ve bazen marşa basınca çalışmıyo biraz gaz verince çalışıyor ancak. Başına böle bişey gelen ya da bilgisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim. aracım 1,4 astra h benzinli

Marş motorunuzu kontrol ettirdiniz mi? eğer kaçırmaya başlamışsa bazen marş basarken, özellikle soğuklarda dediğiniz sesi yapar.

tşekkürler ancak marş motoruna bakıldı değil dendi.

Valla bilirsin motor ilk çalışmada birden yüksek devire sonra rolantiye döner bu arada kayış peşinden gelemezse bu dediğin cırtlak sesi yapar, kayış yeni ama gergi?
bunun için sesin nereden geldiği önemli sabah soğuk iken başkası çalıştırsın sen geç bak bakalım nereden geliyor..yani o kadar masraf yapmadan önce ben olsam lokalize etmeye uğraşırdım triger v kayışı durup dururken masraf...:(

Bahsettiğin sorun benimkiyle aynı olabilir, Benim araçta sabah ilk çalışmada ince bir gıcırtı sesi yapıyor ve çok geçmeden kesiyor. Benimki dinamo kasnağından geliyormuş ne derece doğru bilmiyorum.

ince tiz bir ses biliyorum aynen şöyle ciykkkkk diye

sorununuz yağmurdan kaynaklanıyor.benimkide yağmurlu havada o sesi yapıyor.yaz gelsin yapmaz .vantilatör kayışı ıslanınca oluyor .çözümü nedir bilmiyorum.izolasyon yaptırın falan dendi yaptırmadım.yaptırsam çözer mi onuda bilmiyorum

Birde yağ filtresini değiştirerek deneseniz.

bakın arkadaşlar paranoya olmayın şu anda 3 araç kullanıyorum hepside anormalleşti heleki ilk çalıştırmada dün hava -7 dereceydi yazın derdi olmayan araçlarım şu anda sapıtmaya başladılar

astra geç çalışıyor tekliyor motor ısınınca düzeliyor

corolla ilk çalıştığında çık çık sesler geliyor ısınınca düzeliyor

avensis ilk çalıştığında sinek ilacı arabası gibi bembeyaz dumanlar püskürüyor ama ısınınca geçiyor

halbuki bu dertlerin hiçbirisi 2 ay önce yoktu

hava soğuk kimi diyorki avensis için conta yakmış duman ondan çıkıyor diyor bende gülüyorum su eksiltme yok birşey yok hava soğuk egzoz nemli hatta içi buzlu araç ısınana kadar mantık olarak tabiki beyaz duman çıkaracak

bence çok takılmayın böyle şeylere motor ısınınca sorun ortadan kalkıyorsa bence sorun yok demektir

ben biliyorumki corolladaki çık çık sesi 20 bintl de harcasam çözemem soğuktan dolayı ilk çalışmada biryerlerden ses geliyor işte bunu kimse bulamaz işte bu yüzden paralarınızı boşa harcamayın her usta o değişecek bu değişecek der durur

Son düzenleme:
ince tiz bir ses biliyorum aynen şöyle ciykkkkk diye

sorununuz yağmurdan kaynaklanıyor.benimkide yağmurlu havada o sesi yapıyor.yaz gelsin yapmaz .vantilatör kayışı ıslanınca oluyor .çözümü nedir bilmiyorum.izolasyon yaptırın falan dendi yaptırmadım.yaptırsam çözer mi onuda bilmiyorum

bahsettiğiniz durum farklı.. deluxe'un yazdığı sorun ile aynı soruna sahipsiniz sanırım. Dinamo kasnaklarından gelebilir. 150 tl gibi bir masrafı var tamir ettirirseniz. Değiştirmek isterseniz parça fiyatı+işçilik 450 TL idi 2 sene önce. Şu an ne kadar bilmiyorum. Tamirin en fazla 2 yıl ömrü olur. Bunu belirtmek isterim. Buna ek olarak şunu söylemek isterim. Malesef opel ses yalıtımı konusunda pek başarılı değil.

ya konu kayış sesi kayma yapıyor :)
havaların soğuk olması ve nem problem bu

Geri