İlk ÇaliŞma sesİ

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan post44
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

post44

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Selam arkadaşlar.
Aracım corsa c 1.2 twin enjoy easy
Aracım bir aydır garip çalışıyor. İlk çalışma anında dizel gibi çalışıp sonradan 3-4 saniye sonra düzeliyor. İstop edip tekrar çalıştırdığımda yapmıyor. Tekrar istop edip 10 dakika bekledikten sonra yine aynı sesle çalışıyor.
Aracım 70 binde benzinli.

Danıştığım bir usta yağa katkı katalım dedi.
Diğeri de marş dinamosunu temizleyelim diyor.

Doğru bakım için yardımlarınıza ihtiyacım var. Teşekkürler.

İticilerin sesidir o. Araç otomatik değil değil mi?

İhtimal ya yağ basıncı (bunun için ölçüm yapmak gerek) ya sübap iticileri,yada zincir gergisi ki buda yağ basıncı ile çalışıyor.Bakmak gerek

Easytronic Nadir Bey
İticiler niye itmiyor ki bunlar.

Burada yetkili serviste yok Temmuz da yaptırsam arıza büyür mü ?

İticiler yağ basıncıyla çalışır yağ değişim zamanı geldi veya yağ azaldıysa ondan yapar.Yağı kontrol edin.

motor yağsız kalınca dizel gibi çalışır

Fİlİtre ve yaĞ sİparİŞlerİmİ verdİm.İŞallah o sesten kurtulurum.

DeĞİŞİm km gelİnce bakimini yaparim derken bİr baktim 2 yil geÇmİŞ. Normalde km gelmese bİle her yil yaĞi deĞİŞtİrmek gerekİyormuŞ.

Fİlİtre ve yaĞ sİparİŞlerİmİ verdİm.İŞallah o sesten kurtulurum.

DeĞİŞİm km gelİnce bakimini yaparim derken bİr baktim 2 yil geÇmİŞ. Normalde km gelmese bİle her yil yaĞi deĞİŞtİrmek gerekİyormuŞ.
:dil:

İlk defa özel bir serviste bakımımı yaptırdım.

benzin polen yağ hava filitleresi yağ değişimi ön balataları değiştirdim= 275 tl
tuttu.

Usta GM malzeme kullanma düşüncemi çürüttü. GM yağ kutusu üzerinde PO üretimi notu düşülmüş. Filitreleri FİL marka taktım. İskenderun merkezli yerli ürünler.Ama çok kaliteli duruyor. GM VE bOSH ile yan yana getirip inceleme olanağı buldum gerçekten kaliteli gözüküyor.

Geri