ilginç bir olay...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan bacadir68
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
trafikte sabırlı olmak gerekir ama herşeyin olduğun gibi her insanın da sabır sınırı var ve malesefe bu sınır ülkemiz trafiğinde çok çabuk aşılıyor dikkatli olmak lazım kimseye bulaşmamak en iyisi bir bakış bile kavga nedeni olabiliyorrr

trafikte sabırlı olmak gerekir ama herşeyin olduğun gibi her insanın da sabır sınırı var ve malesefe bu sınır ülkemiz trafiğinde çok çabuk aşılıyor dikkatli olmak lazım kimseye bulaşmamak en iyisi bir bakış bile kavga nedeni olabiliyorrr
Ülkemizde trafikte sabır sınırı belirleyen tek veri araçdaki kişi sayısıdır :kop:.

Gecen gün izmirde başıma geldi. Şemiklere gidecektim yuvarlaktan yanlış dönmüşüm. Kırmızıda yandaki araca sordum. Sağolsun amca hemen bu ışıklardan U yap 2 sokak arkadan dön dedi. O arada sarı yandı. Ben orta şeritte olduğum için elimle amcanın arkasındaki kamyona 1 sn döneyim felan diye hareket ettim (tabi sinyalim sol yanıyor). Adam kamyoncu suratıma baktı tepeme çıkıyordu az kalsın. Bende yüklendim artık gaza. bir dahaki dönüş için taaa çiğli kipadan dönüş yaptım. Araçta nişanlım vardı. Bu süreçte 3 tane kırmızıda durduk
1. ışıkta yanıma yanaştı. Bir şeyler söyledi. Camlarımı kapattım.
2. ışıkta arkama yanaştı sıfırladı.
3. ışıkta artık bulaşmak istemediğim için ben biraz geride durdum. geri vitese taktı üzerime geldi.
Artık dayanamadım aklımı kaybetmişim. İndim arabadan adamla tartışırken hiç arabadan inmesine izin vermeden gözüne sıktım biber gazı spreyini arabama atlayıp kaçtım. (Daha önceki deneğimlerimden tecrübeli olduğum için polis çağırsa ben suç ama malesef lu olacağım).
Tabi bu süreçte nişanlım ilk ışıklarda polisi felan aradı ama nafile.

ya izmirden arkadaşlar varsa kusura bakmasınlar ama geçen hafta bende izmirde bulundum işlerim vardı ,istanbulda yıllarca araç kullandım o kadar hezimet yaşadım ama genede insanların başkalarına saygılı olduklarını çok gördüm ama malesef 16 milyonluk şehirde saygı bulabiliyoruz , izmirde bunu bulamadım. belki bana denk geldi ama balçova, karşıyaka,alsancak,konak,çiğli,güzergahlarında hep hatalı araç kullanan insanlar tarafından ya sıkıştırıldık yada gerçekten şerit kullanmayı bilmeyen bütün insanlar o 2 günde bana denk geldi. aracım izmir plakalı değil ama istanbulda istanbul plakalı olmayan araçlara trafik ne kadar karmaşık olsa bile öncelik verilir. belkide yanılıyorum o 2gün çok karmaşıktı bana öyle denk geldi.

Zaman zaman da olsa üç büyük ilde araç kullanıyorum. Bu illerdeki araç kullanma sıklığım; İzmir-Ankara-istanbul şeklinde. En beğendiğim trafik ise İstanbul-İzmir-Ankara şeklinde. Nedenlerine gelince İstanbul: Yollar yetersiz, alternatif yollar yok denecek kadar az, malum tepe de çok, bütün bunlara karşın trafiğe çıkan araç sayısı çok fazla. Dolayısı ile şoförlerin çektiği çile ortak olunda birbirlerinin dilinden daha iyi anlar olmuşlar. Ama en büyük sorunları trafik magandaları. İzmir: Çevre yolu çok, şehiriçi trafiği yok denecek kadar az, ramazanda iftar saatleri dışında trafik durmuyor bile. Şehir içi hız sınırlarına belli yerler haricinde uyan yok, araçlar hızlı, iki tekerlilerin terörü mevcut, kurallara uyan az, tek yönlü yoldan giderken her an karşınıza bir araç çıkabilir. Yollara göre trafiğe çıkan araç sayısı azken bile sürücüler çok fazla hata yapabiliyorlar, ama trafik magandası yok denecek kadar az. Ankara; hali harap, trafiğe çıkan araç sayısı fazla, yollar yetersiz, resmi araç cenneti, mesai başlama ve bitiş saatlerinde trafik felç, bir de bunlar yetmezmiş gibi devlet görevlileri için yolların trafiğe kapatılması insanları çıldırtıyor. İlginçtir kırmızıda geçen bile kendini haklı zanneder olmuş. Trafikte ağız dalaşlarındaki klasik laf "sen benim kim olduğumu biliyormusun?" . Bilmeye gerek yok ki. Zaten hemen hemen her aracın camında çalıştığı kurumu simgeleyen araç park yeri sticerleri mevcut. Son zamanlarda en revaçta olanı "Başbakanlık" sticerleri olmalı. Yani artık içişleri veya yargıtay "out" oldu :).

:D.abi basbakanlik sticerleri nerde satiliyor.:D

:D.abi basbakanlik sticerleri nerde satiliyor.:D

Senin işine pek yaramaz :D Almanyadakiler anlamaya bilir :P

aksaray ağaçlı tesislerinin bilirim.. :D çok girdim adana ya gidip gelirken..:D geçtiğimiz ramazan bayramının dönüşü geliyorum ağaçlıya ya 10 km fılan war yanı o uzun düpdüz yoldayız ..:D yolda bozuk yol çalışması var arabayı babam kullanıyor 100 130 arası gıdıyoruz herhalde bir tane citroen berlingo o kdr hızlı geliyorkı en az 150 var babamda yavaş yavaş dıye kornaya bastı adam önümüze kırıp yavaşladı e bıende doğal oalarak tepkide bulundum ağır bir sonra bıraz daha artıstık yaptı sonra ben baya bı tepkı gösterdi bastı gitti :D ve bu anlattığım olay araçlar hareket halindeyken camdan cama oldu ..:D adam oyle bastı gıttı sonra ... demem okı trafıkte hep boyle seyler oluyoR.. :D o aksaray yolunuda çok iyi bilirim aksaray niğde ulukışla pozantı filan.. :D

hafta sonunu aksarayda gecirecem :) yarın yola cıkıyorum dikkat edeyim :):)bir kamyon faciasıda ben yasmayım :):):)

Geri