ilginç bir konu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan falcon_78
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

falcon_78

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
hep aklıma takılan bir soru var ben şimdiye kadar gittiğim bütün evlerin dükkanların tavanları hep beyaz renkte neden başka renk ile boyanmazzzz????

biraz alakasız sorulardan biri olsunn :)

cunku karanlık yapar kapatır. avızelerın ısıgı pek yansımaz mesela dusunsne sıyah bır tavanın var :)

başka açık renklerde kullanılmıyorrr sadece beyaolması ilginç krem de olabilirrr

Benim arkadaşımın evinin salon tavanı renkli, önce yadırgadık ama daha sonra gözümüz alıştı. Birincisi alışkanlıktan olsa gerek ikincisi beyaz renk ferahlık verir aydınlık olur.

değisebilir ama ferahlık olsun diye benim kuzeniminki duvarlar sarı tavan lacivert

tavanların bayaz olması; hem ferahlık hem duvar rengi uyumu hemde tavan boyasıyla boyanması sebebiyledir. tavan boyası biraz daha ince sanırım .her boya duvarda bir katman oluşturur bu katmanın tavanda oluşmaması lazım gelir ki kabarma olmasın bilindiği üzere tavan boyaması ve bakımı çok zahmetli bir iştir.

Işığı yansıtma oranı en fazla beyaz renkte bulunur.Renkler koyulaştıkça yansıtma özelliği kaybeder ve ışığı emer.Bu arabalar içinde geçerlidir.

benim odamın tavanı fil dişi yeşili:D
duvarları söylemeyeyim fantezi gibi olur:D

Işığı yansıtma oranı en fazla beyaz renkte bulunur.Renkler koyulaştıkça yansıtma özelliği kaybeder ve ışığı emer.Bu arabalar içinde geçerlidir.

En büyük nedeni budur!. Özellikle gıda işletmelerinde kiri hemen gösterdiği için ve işletme sahibinin en az senede 1 veya 2 kez boya yaptırması istendiği için bazı illerde beyaz'a şart bile koşulur. (Yoksa renkli yapıyorlar 5 sene boyamıyorlar pislik içinde gıda ürünü almak kimse istemez dimi)
Evlerde de ferah gösterir içeri giren ışığı yansıttığı için ev daha aydınlık olur.

Geri