ikinci kere soruyorum!.. ilgi lütfen!.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan orkun41
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
modeli 97 daha açılmadı orası burası hiç kurcalanmadı arabanın ilk arızası!...

Arkadaşım ikinci defa soruyorum diyosun. bir sürü cevap yazan olmuş sen halen araba 97 model hiçbiryeri açışmadı diysun. Kul yapısı bu ne zaman nerde bozulacağı belli olmuyor işte bu söylenenlere kulak asmıyorsan eğer git ustaya halletsin derdini.

bunları asmıyorum mu dedim ben? öyle bişey çıktımı ağzımdan!.. sorduk cvp ları okudum teşekkür ettim cvp verenede ustaya götürdüm zaten araba serviste 2 gündür. ben cvp ları okuyorum ;) arkadaşlar çok saolun tekrar

farkı bi durumda var çalışmadığı zaman gaza basında çalışıyor araba ama basmadan sadece çıt diyip duruyo. çıt sesi sigorta kutusundan değil buna eminim!. ayrıca sensörlerde arıza yokmuş temizlenmiş genede :( kontağın bozuk olma ihtimali hiç yok çünkü gaza basında çalışıyor araç. daha faklı belki basit bişi var ama daha çözemedim / çözemedik!.

karlorifer musluğu yıpranmış su kaçırıyormuş o yüzden hararet yükselmişti bi kere hareretten dolayı olmuş olabilirmi ki ? marş dinamosu da sökülmüş bakılmış kömürleri sağlam. çok sinir bozucu bi durum ya.

demek ki vakti gelmiş?

Hem bunlar kurcalanma sayılmaz ufak işler Allah büyüklerinden korusun.

Kardeş geçmiş olsunda bizimi çatlatıyosun anlamadımki!!Benim araba 98 model her ay fiks 100 kağıt sıkışır sağına soluna.Maşallah de maşallah öyle heryerdede söyleme bence...

söylenmedim ki oguz006 ilgisizsin açtın konuyu gibisinden bişe söledi bende yazdım. yoksa hiç şikayetçi değilim. yanlış anlaşılmasın lütfen.

Kardeşim opelemi biniyorsun,bence iyi yapıyorsun.Daha öncede yazmıştım,bakamam ilgilenemem vs..diyorsan uğraşma.Ama konfor,güvenlik,hız arıyorum dersen ihmal etmemen kaydıyla yıllarca kullan.Opel ilgi ister,ihmale gelmez.Kaldıki ilk sorunu demişsin,sabah git arabanı öp konuş gönlünü al..Olmadı bir demet çiçek götür ona:)

başka bir yol...

Marş dinamosunu dövünce çalışmıyorsa bide şunu dene. Araba vitesteyken (tercihen 3. vites) arabayı biraz itip kak (yokuşa park etmişsen büyük kolaylık olur) sonra marş basacaktır. Mantığını tam çözemedim ama ben sorunu böylede çözüyordum. tabi şanzımanın otomatikse yapacak bişey yok.
Tabi bide karizmanda çözülecektir haliyle sen kuğu gibi vectrayı ite kaka çalıştırınca pekde şık olmaz ama yaptırana kadar böyle kocakarı yöntemlerine mecbursun

Marş dinamosunu dövünce çalışmıyorsa bide şunu dene. Araba vitesteyken (tercihen 3. vites) arabayı biraz itip kak (yokuşa park etmişsen büyük kolaylık olur) sonra marş basacaktır. Mantığını tam çözemedim ama ben sorunu böylede çözüyordum. tabi şanzımanın otomatikse yapacak bişey yok.
Tabi bide karizmanda çözülecektir haliyle sen kuğu gibi vectrayı ite kaka çalıştırınca pekde şık olmaz ama yaptırana kadar böyle kocakarı yöntemlerine mecbursun
Gökhan, senin yaptığın volan dişlisinde kırık diş bulunan arabalar içindir. Marş dişlisi volan (krank) dişlisinin kırık olan yerine denk gelirse marş dişlisi boşa döneceğinden marş basmaz. Araç 4. vitese takılıp olduğu yerde ileri geri sallanırki o kırık bölgeden volan dişlisi kurtulsun.

Geri