İçinde köpek gezdirilen araçlar artıyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan omero72
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
aslında yıllardır, mesela 10-20 yıldır araçlarda gezdirilen köpek hiç mi görmedik, gördük tabi ancak hep belli tip araçlarda görürdük: Ufak bayan arabası temiz bayanların kullandığı ve içinde ufak bir süs köpeği. Ya da bazen orta boy araba ve içinde orta boy köpek. arasıra görürdüm şahsen ve normal karşılardım cunku hayvansız köpeksiz kesinlikle yapamayan, derin hayvan sevgisi olan ve aracıyla da gezen az sayıda kişilerin olması problem değil

problem bu olayın abarmış olması.

ben de, evde bile köpek falan beslenmesine karşıyım. Bir tek dışkısı yeter.

Ancak (bahsetmediğim için söylüyorum) tabi ki hayvanseverim ben de. Bilhassa kedileri çok severim. Ancak araba içinde olmaz işte.

Yanlış anlamışsınız. Daha doğrusu benim ifadem yetersiz kalmış. Ben hayvan sevgisinden dolayı değil, içerisine hiç hayvan girmemiş olmasına rağmen içerisinde köpek gezdirilen araçlardan çok daha kirli araçlar olduğu için dedim....

Yakın bir arkadaşım oto yıkamacı olduğu için gerçekten çok beter durumdaki araçlara şahit oldum. Tam 8 ay bizzat kullanılan ve hiç temizlenmeyen araç gördüm, kir artık yeni bir tabaka oluşturmuş aracın içinde ve dışında.

Bu yüzden, böyle araçlardansa köpeğe razıyım ben...

Senin o dediğin kişiler hayvan sınıfına girmez yaw olsa olsa embesil sınıfından olurlar :D

Yanlış anlamışsınız. Daha doğrusu benim ifadem yetersiz kalmış. Ben hayvan sevgisinden dolayı değil, içerisine hiç hayvan girmemiş olmasına rağmen içerisinde köpek gezdirilen araçlardan çok daha kirli araçlar olduğu için dedim....

Yakın bir arkadaşım oto yıkamacı olduğu için gerçekten çok beter durumdaki araçlara şahit oldum. Tam 8 ay bizzat kullanılan ve hiç temizlenmeyen araç gördüm, kir artık yeni bir tabaka oluşturmuş aracın içinde ve dışında.

Bu yüzden, böyle araçlardansa köpeğe razıyım ben...

Aslında bu bahsettiğim / yeni gözlemlediğim şeyin temizlik ve otomobil boyutundan çok sosyal boyutu var: Köpekle gezme açısından gün geçtikçe Almanya gibi mi oluyoruz? 1 sene yaşadığım Almanya'da gördüm, aşırı bir köpekle beraber gezme durumu vardır. neredeyse herkesin bir köpeği vardır almanya'da ve her yere bakkala markete, parka, eğlenceye hep yanlarında köpekle giderler.

Benzer bir eğilim Türkiye'de de başlıyorsa ortada yeni bir sorun var demek.

Köpek dediğin sokağın tam ortasına sıçar ve nitekim Almanya'da herkes köpek gezdirdiği için sokaklarda sürekli b*ka rastlarsınız ve yeri kontrol etmeden yürüdüğünüz taktirde b*ka basmanız kaçınılmazdır.

Türkiye'de bu alışkanlığı yaygınlaştığı takdirde sokaklarda zaten gürültü, toz içinde yürüyoruz üstüne bir de b*k eklenmiş olacak.

Temizliği düzenliği yapıldığı sürece benim için sorun yok. Evde 2 köpek - 200 litre akvaryum - 1 su kaplumbağası ve 2 gine pig besleniyor... :) Her nekadar kendi evim küçük geldiği için yanıma alamasamda annem ve kız kardeşimin evindler. Olurda köpekler arabaya binip veterinere gitmek zorunda kalırsa yada başka yere örtüleri koltuklara seriliyor ve daha sonrasında süpürme işlemi gerçekleşiyor. her ikisininde hiç bir şartta kapalı mekana tuvaletlerini yapmama gibi eğitimleri var..zaten alışkanlıkları gereğide yapmıyorlar. 7 yaşımdan beri köpek ile aynı evde yaşadım büyüdüm çocuğum olduğunda da ilk yapacağım şeydir yavru bir köpek almak... doğru temizlik ve eğitim türü izlendiği sürece hiçbir köpeğin herhangi bir zararı olacağını düşünmüyorum... Doğru uygulamalar sıkıntı yaşatmaz.

konu tam benim için.
gerçi ben özen gösteriyorum binmemeleri için ama zaman zaman arka koltuk, ön koltuk hatta bazen cıvıtıp sürücü koltuğuna bile çıktıkları oluyor.

bu konuda vectra'm çok çekti özellikle. ama küçüklükten itibaren bizde olanlar araca zarar vermiyordu. ama bir tanesi yetişkin golden aracımın içine etmişti.

hatta deri koltuklarımda yırtık bile vardı sırf bu yüzden.

eski cdx'ime

husky
malaklı
bichon
golden

bindi. golden aracın içine etti bir defa binmesine rağmen. bunların içerisinde en akıllı ve temiz olanı kesinlikle husky'di. bichon iti ise en çok sürüş esnasında sücünün kucağına çıkıp camdan dışarı bakmayı seviyor.

şuan ki aracım 307'ye ise

mecburiyetten dolayı dogo bindirdim. hamileydi ve nakledilmesi gerekiyordu. arka koltukların ayak kısmına koyduk hayvanı ama o kısa yapışkan kılları siyah halıya ilginç bir desen oluşturdu. ama toplamda 11 yavrumuz oldu. 3'ü öldü. nur topu gibi 8 yavrumuz oldu yani kısaca.

bu güne kadar (golden hariç ki o bize ait değildi) aracıma salya akmadı. tabi gizli gizli salyalıyorlarsa bir yerleri bilemiyorum.

vallaha ben aracı aldığımda direk gider kuaför yaptırırım...şüpheden iyidir...en azından...

istedğin kadar kuaför yaptır. allah allah. benim araca binip kendi aracına geçince zaten tüm kıllar senin aracada geçiyordur. :kop:

Temizliği düzenliği yapıldığı sürece benim için sorun yok. Evde 2 köpek - 200 litre akvaryum - 1 su kaplumbağası ve 2 gine pig besleniyor... :) Her nekadar kendi evim küçük geldiği için yanıma alamasamda annem ve kız kardeşimin evindler. Olurda köpekler arabaya binip veterinere gitmek zorunda kalırsa yada başka yere örtüleri koltuklara seriliyor ve daha sonrasında süpürme işlemi gerçekleşiyor. her ikisininde hiç bir şartta kapalı mekana tuvaletlerini yapmama gibi eğitimleri var..zaten alışkanlıkları gereğide yapmıyorlar. 7 yaşımdan beri köpek ile aynı evde yaşadım büyüdüm çocuğum olduğunda da ilk yapacağım şeydir yavru bir köpek almak... doğru temizlik ve eğitim türü izlendiği sürece hiçbir köpeğin herhangi bir zararı olacağını düşünmüyorum... Doğru uygulamalar sıkıntı yaşatmaz.

Senin araban alınır biliyorum seni :D

Dönem dönem köpek bizim ailede de olmuştur. Süngerli özel bir kumaş diktirmiştik onu sererdik, eğitimi de vardı sıkıntı olmamıştı.
Köpeğin kılı yıkamalarda leş üst başlarla koltuklara oturanlar, elektrikli süpürge hortumunu ön kapıdan sokup tüm arabanın içine değdirilmesinden çok daha iyidir. İş bitiminde birde hortumu ıslak pis yere atarlar en uyuz olduğum şeydir.

istedğin kadar kuaför yaptır. allah allah. benim araca binip kendi aracına geçince zaten tüm kıllar senin aracada geçiyordur. :kop:

senin arka koltuğa biniyorlar genellikle...bense öne biniyorum nasılsa...:D
bundan sonra senin araca binip indikten sonra kendimede kuaför yapmam gerek desene...:rakir:

Aslında ben köpekleri de çok severim. Bir arkadaşım işyeri önündeki büyük bir bahçesinde alman kurdu (kahverenkli ve siyah kulaklı ve arkası yere basık tipte bir köpek) vardı ve çok severdim, sebebiyse bir kere hayvan hiç mi hiç kokmazdı. Her tarafını elimle sevsem dahi elime en ufak koku gelmezdi ki temizlik bakımı falan yapılmıyordu, ona rağmen. İnsan bile aynı yerde temizlenmeden bağlı kalıp tuvaletini aynı yerde görse insan bile kokar. O hayvan kokmuyordu. Hala daha hayranım ona. Ve acaip akıllı birşeydi. Dışarda gezdirmeye cıktığım zaman benimle arama özel bir mesafe koyardı ki onu yakalayıp yine kulubesine kapatmayayım diye. Fakat etraftaki tüm kokuları koklayıp, muhtemel bir "eş" durumunu yokladıktan sonra bana kendi gelirdi, kulubesine götürüp bağlayabilirim anlamında...

Öyle köpeği acayip severim. Ancak işte, bu zevki de abartmamak gerekli bence. Ben mesela o köpeği kulübesinde ve civarda dolaştırırken sevdim. Arabama alıp bir yerlere götürmek gezdirmek falan bozar beni :)

bizim burdada bitane cillop gibi bir e90 geziniyor arka sola yerlesmis bir köpek.cam acik kafa disarda arka sol kapi ve arka comurluk salya sümük feci durumdaydi:)

araç içini fuhuş yuvası olarak kullananlar var kedi köpek daha iyi bence:D

Geri