İçinde köpek gezdirilen araçlar artıyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan omero72
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

omero72

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Dün akşam Bursa'da eve dönerken iftar gezmesinden araçları ile dönen insanların arasından geçiyordum yayan olarak. Daha önce de karşılaşmıştım ancak bu sefer çok daha net karşılaştım: Kocaman bir köpeği minivan aracın arka koltuğuna doğru yol gösterdiler, köpek arka koltuğu yerleşti, sürgülü kapı kapandı ve yolcu kapısı da kapanıp yola çıkıldı...

Bursa'da bu yaz özellikle dikkat çeken şey. Çok çok daha fazla sayıda kişi artık yanında köpek gezdiriyor! Ve de bu araçlara da bu şekilde yansıyor. artık araç koltuklarında köpekler de oturuyor. Ayakları ile koltuklara döşemelere basıyorlar, hayvan sonuçta. Dili tükürüğü salyası her tarafta, dışkısı, idrarı ve kılları döşemelerin en içlerine kadar işliyor.

2. el araç alırken, hiç beklenmedik bu durumu da hesaba katma dönemi başlıyor bence. Ben herhangi bir araç alcak olsam bu durumu sorar araştırırım. Bir köpeğin koltuklarına yayıldığı aracı piyasanın altına satsalar bile alıp içine girmek istemem şahsen.

Aynı konu geçen benimde aklıma geldi.Her canlının yaşam hakkına sonuna kadar saygı duyarım ve sevdiğim hayvanlarda var ama kedi-köpek girmemiş araç hakkımı kullanmayı yeğlerim:)

vallaha ben aracı aldığımda direk gider kuaför yaptırırım...şüpheden iyidir...en azından...

Hayvanları severim ama bir hayvanı seviyorum diye de köpek olsun kedi olsun ne arabaya nede evin içinde olmasını asla ama asla istemem... hayvanların doğasında dışarıda yaşamak var... insanlar kendilerini bozduğu gibi hayvanlarında dengesini bozmayı becerdi....

daha önce 2. el araçlarda bu konu hiç aklıma gelmemişti. çok doğru bir noktaya atış yapmışsınız tebrik ederim. gerçekten dikkat edilmesi gereken bir konu.

Ben köpeğe razıyım !

aslında yıllardır, mesela 10-20 yıldır araçlarda gezdirilen köpek hiç mi görmedik, gördük tabi ancak hep belli tip araçlarda görürdük: Ufak bayan arabası temiz bayanların kullandığı ve içinde ufak bir süs köpeği. Ya da bazen orta boy araba ve içinde orta boy köpek. arasıra görürdüm şahsen ve normal karşılardım cunku hayvansız köpeksiz kesinlikle yapamayan, derin hayvan sevgisi olan ve aracıyla da gezen az sayıda kişilerin olması problem değil

problem bu olayın abarmış olması.

ben de, evde bile köpek falan beslenmesine karşıyım. Bir tek dışkısı yeter.

Ancak (bahsetmediğim için söylüyorum) tabi ki hayvanseverim ben de. Bilhassa kedileri çok severim. Ancak araba içinde olmaz işte.

Köpekleri kedileri çok seviyorum, alacağım arabanın eski sahibi köpeği arabaya bindirmiş bile olsa otokuaför masrafını düşürtürüm, kaliteli markalar ozonlu bilmemneli bi şekilde her yeri mikroflarından kirlerinden arındırıyor, sıfır gibi oluyor. Herşeyin bir çaresi var aslında.

Özellikle kedi ve köpek kıllarında bakteriden geçilmez... hastalanayım diyen adam varsa alsın kedi köpek bol bol öpsün koklasın bakalım ne kadar hasta olmadan dayanacak...

Geçen sene bir arkadaşımın arabasına bindim, arka döşeme dökülen kıllar nedeniyle posteki gibi görünüyordu :(

Geri