iç havalandırma

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ghost ship
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
doğru. aç-kapa yapmaktan da kompresörü öldürme ihtimali doğar. fakat ekonomi yapılır sirkülasyon düğmesi ile. şöyleki;
sirkülasyon düğmesini açarak içerideki havanın klimadan devirdaime girmesi sağlanır. bu arada dışardan hava alınmaz. fakat anahtar kısım şu ki, klima kapatılmaz. en düşük te (1'de) ve sirkülasyon düğmesi açık şekilde gidilir. böylece içerdeki hava ısındıkça geri soğutulur. sakıncası ise dışardan gelen havanın sürekli soğutulup içeri verilmemesinden dolayı içerdeki havada bi süre sonra karbondioksit miktarı artar. 10-15 dk da bir sirkülasyon iptal edilip yeniden dışardan hava alınır bi süre, sonra yine aynı düzene geçilir.
ben yıllardır böyle yapıyorum. ölçmedim hiç ama tasarruf sağladığını düşünüyorum.
tamam anlıyorumda klıma acıkken sırkılasyon çalısmaz sız calısıyor sansanız bile

tamam anlıyorumda klıma acıkken sırkılasyon çalısmaz sız calısıyor sansanız bile

olabilir. zaten olayı çözmek için yazdım ben. mantık yürüterek tasarruf yaptığını düşünüyorum demiştim son cümlemde ama senin dediğin şey doğru olabilir. çünkü geçen yıl bir klima ustası 2 kullanım arasında tasarruf açısından hiçbir fark olmadığını söylemişti.

net olarak bilen yokmu bunu arkadaşlar? ahmetH nerdesin ? :)

iç sirkülasyon kompresörle alakasız bir şey...

hava her türlü polen filitresinde süzülür..

ben araba sıcakken camlarımı açıp içersini bir nebze havalandırıyorum..

sonra auto konumunda bırakıyorum klimayı (dijital olduğundan pratik geliyor)

auto yu devre dışı bıraktığımda iç sirkülasyon ve en düşük konumu bende kullanıyorum...

aynen Metin abimin dediği gibi... 15 - 20 dakka sonra içerdeki oksijen seviyesi düşüyor baş ağrıtıyor...

ve ilginç gelecek ama ben arabada ne zaman trafikte sinirlensem küfür etsem.. yanımdaki arkadaşım ile yolda laf dalaşı yapsam kaba konuşsam mutlak hemen iç sirkülasyona bakıyorum..

ve inanırmısınız her seferinde açık olarak yakalıyorum...

oksijen seviyesi düştüğünde mutlaka insan beyni sulanıyor mantıklı düşünme sekteye uğruyor stres basıyor insanı....

opelde yok ama daha modern araçlarda iç sirkülasyon 10 dakka sonra kendiliğinden devreden çıkıyor.

birde şu var tabi galiba zurnanın zırt dediği yer orası...

iç sirkülasyonda da klima çalışıyor eminim bundan

pencere tipi arçelik klimamız vardı onuda incelemiştim.. sürekli iç sirkülasyonda çalışıyordu ufak bir zımbırtıyı çekince sözde dışardan hava alıyormuş... inceleyince ufacık bir pencere nin kapağının 1 parmak aralandığını gördüm :D

yani hikaye..

klimamız iç sirkülasyonda içerdeki havayı sürekli soğutuyor...

güneş deve bağırtan modunda ise termostat devreye girmiyor giremiyor...

ama tatlı bir sıcak varsa klima bunun üstesinden geliyor ve termostata geçebiliyor.

buda yakıt tasarufu demek :)

birde şu var tabi galiba zurnanın zırt dediği yer orası...

iç sirkülasyonda da klima çalışıyor eminim bundan

pencere tipi arçelik klimamız vardı onuda incelemiştim.. sürekli iç sirkülasyonda çalışıyordu ufak bir zımbırtıyı çekince sözde dışardan hava alıyormuş... inceleyince ufacık bir pencere nin kapağının 1 parmak aralandığını gördüm :D

yani hikaye..

klimamız iç sirkülasyonda içerdeki havayı sürekli soğutuyor...

güneş deve bağırtan modunda ise termostat devreye girmiyor giremiyor...

ama tatlı bir sıcak varsa klima bunun üstesinden geliyor ve termostata geçebiliyor.

buda yakıt tasarufu demek :)

teşekkürler ahmet.

yaw şimdi kafam karıştı... Kitapçıkta klima açıkken maximum soğutma için sirkülasyon fonksiyonunu devreye alın diyor...

eğer çalışmıyorsa ne gibi bir faydası oluyor?

yaw şimdi kafam karıştı... Kitapçıkta klima açıkken maximum soğutma için sirkülasyon fonksiyonunu devreye alın diyor...

eğer çalışmıyorsa ne gibi bir faydası oluyor?

tamam işte çalışıyor zaten. klima devre dışı kalmıyor yani, çalışmaya devam ediyor fakat havayı dışardan alıp soğutup içeri vermiyor. sürekli içerdekini dolaştırıp soğutuyor. bir süre sonra da sirkülasyonu iptal etmek ve dışardan temiz hava alıp soğutmak gerekiyor. özet böyle sanırım arkadaşlar. yanlış yer varmı?

Ben klima açıkken Sirkülasyon çalışmıyor diye anlamıştım ama neyse, anlaşıldıki çalışıyormuş... :good:

Geri