İbre....

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan exilegs
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

exilegs

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Herkese selam.Arabam 1.3 dizel astra h.Geçenlerde opel ak'a götürdüm aracı.Bakımdan önce çeyrek depo mazot vardı.Araba bakımdan çıktı.Mazot ibresi sona dayanmış ışık yanıp yanıp sönüyor.Dedim lifte çıktığı için sanırım şamandıra kaymış,düzelir. :) Düzelmedi sonra gittim 20 milyonluk mazot oldım.İbre yerinden bile oynamadı ışık yanıp yanıp sönmeye dipte kalmaya devam etti.(Bilmeyenler için 20 milyonluk mazotla meyrek depo olması lazımdı ibrenin)Sizce sorun ne olabilir.

20 tl ye çeyrek depo olması lazım demişsiniz tamam da ibre en dipte sorun ne olabilir bilgim yok ama bence siz bi 30 tl daha koyun minimum ondan sonra ibre oynamazsa bilir kişiler yardımcı olacaktır.

20 tl ye çeyrek depo dolmaz öncelikle.20 tl ye 6 litre yakıt alınır ki bu hesapla tüm deponun 24 litre olması lazım.
Oysa sizdeki, aracın deposu 40 litreden az değildir.
Depo tamamen boşaldığında 20-30 tl lik alımlarda benim de benzin ibrem oynamıyor.ama mesela 50 tl alındığında ölçüm yapabiliyor.

depodan mazot çekmişler :)

sana bişey kabarmış bence :D

Ne yazik ki servislerin (veya servis calisanlarinin) bir kismi birkac lt benzin veya mazot calmayi aliskanlik haline getirmisler bunu kar biliyorlar.

10 lt benzin veya mazot 30 TL den fazla oldugu gercegi de oldukca bastan cikarici galiba..

Geldigimiz nokta maalesef bu...

emin olmak icin depoyu doldur

şamandırada bır sıkıntı olabılır :(

şamandıra problemidir, 20 litrelik mazot en azından ışığın yanıp sönmesini keserdi..

şamandıra problemidir, 20 litrelik mazot en azından ışığın yanıp sönmesini keserdi..

+1000

Geri