Ben bu sistemi 2006 senesinde Zafirama taktırmıştım, 2 yıl kadar kullandım, gayette memnundum. Forumu ararsanız Bor hidrolür olarak benim ve bana karşı görüşte olan arkadaşların yorumlarını bulabilirsiniz. Benim kendi kullanımımda tespit ettiğim %20 oranındaki tasarrufa o zamanda çok "olmaz öyle şey" diyen olmuştu. Sanırım şimdide benzer bir önyargı var.
Hydrobor diye markalaşan bu sistem Borhidrolür sıvısının ısıyla içindeki hidrojeni salması sonucu hidrojenin patlayarak motora ek güç sağlamasıdır. Ayarları düzgün yapılıp uygulandığında benzinli ya da lpg li araçlarda %30 a kadar tasarruf sağladığı görülmüştür. Ancak bu sistemin en verimli işleyişi sadece hidrojen yakarak çalışan arabalar yaparak sağlanmıştır. Bor hacim olarak kendisinin 90 katı oranında hidrojenle bağlanarak en düşük hacimde en yüksek hidrojen depolamaya yarayan çok kıymetli bir madendir. Ama bu teknoloji BP Shell Exxon gibi devleri rahatsız ettiği için piyasaya sürülmesi engellenmektedir. Bor madenlerinin %70 inin TR sınırlarında bulunmasıda diğer bir sorundur. Bütün bu sebeplerden ötürü Bor bazlı hidrojen yakıt hücresi teknolojisi 1999 senesinde chrysler ve Mercedes-Benz tarafından başarıyla denendiği halde günümüzde kenara atılmış haldedir.