Hondayı Nasıl Bilirsiniz

Ben mi yanlış biliyorum bir tartışalım.Her ne kadar Acura RSX, Accord Type R, Civic Type-R gibi cadde tipi performans arabaları olsa da Supra Turbo, Skyline GTR hatta daha mütevazi, davranırsak Impreza Turbo, Evo tarzı üst düzey bir performans arabası olmadı Honda'nın.S2000 diyeceksiniz ama bence o da bu düzeyde değil.Bu arada Honda'nın Turbo bir arabası var mı?Adamlar sanıyorum atmosferik konusunda uzmanlaşmışlar sadece, hem de baya iyi uzmanlaşmışlar.Tamam, F1 da bir vitrin ama caddelerde kullandığımız arabaların esas aynası WRC'dir.Burada Toyota'yı yıllarca Celica Turbo ile izledik, Mitsubishi ve Subaru ise hala var ama ben Honda'yı hiç hatırlamıyorum.Bu yüzden her ne kadar sevsem de Honda benim için daima bir seviye alttadır.Bu kadar populer olması belki de daha rahat sahip olunup daha rahat ve ucuza modifiye edilebildiğindendir.

erman abi honda mühendisleri zaten araçlarını turbolayarak sokmuyorlar yarışlara. ben 3 litre atmosferik 600hp nsx biliyorum. turbo ile bunu düşünemiyorum ben. honda nın motorları atmosferik mod. lara çok daha iyi yanıt veriyor. ama turbo ile en az 1 bar basarım dersen o zaman iş başka :D

skyline gtr 34 280 hp, fakat bu da aynı supra da olduğu gibi japonyadaki hp sınırlamasından dolayı oluyo. ufak bi chip ile işler tamamen değişiyo :D

vtec motor yerine göre güzel, ama şunu her zaman söylerim, hondalar ilk 3 vites ;)

Bildiğim kadarıyla en sağlam motorlu araba. Kuzenimin var, ve 650.000 km.de henüz motoru açılmadı. Kuzenim öyle tembel biridir ki, arabayı bir çok zaman susuz ve yağsız kullanmıştır, ki bunlara birkaç defa bende denk geldim,hararet kırmızı çizgiye gelince arabaya yağ veya su eklemesi gerektiğini fark etmiştir. Buna rağmen motor bugüne kadar ne conta yaktı, ne yatak sardı, nede başka bir sorun verdi.

Bildiğim kadarıyla en sağlam motorlu araba. Kuzenimin var, ve 650.000 km.de henüz motoru açılmadı. Kuzenim öyle tembel biridir ki, arabayı bir çok zaman susuz ve yağsız kullanmıştır, ki bunlara birkaç defa bende denk geldim,hararet kırmızı çizgiye gelince arabaya yağ veya su eklemesi gerektiğini fark etmiştir. Buna rağmen motor bugüne kadar ne conta yaktı, ne yatak sardı, nede başka bir sorun verdi.

Öperim ben o motoru öper şöyle yapsak hondanın motoru opele geçirsek ha:D . hiçde fena olmazdı evlatlık araba olur.:good:

konu dagılacak farkındayım ama şu bilgileri demeden geçemeyeceğim...

The engine is 2.6 liter, dual overhead cam, 24 valve, twin turbo charged, and
intercooled producing 276 hp @ 6800rpm, capable of handling over 600 hp without
internal modifications

yani ne 2500 cc bi motoru var nede 215 hp si var....

arkadaslar 450.000 km de daha motoruna el degmemiş 96 vectrası var müşterimizin
opel firmasının malzeme kalitesi olarak hondadan daha kalitesiz daha dayanıksız parça kullandıgını dusunen varsa bence yanılır
verilen video da ki gosterinin bezerlerini defalarca tv lerde seyrtetmiştik reno flash motoruyla bile seyretmişsinizdir.duble up vs yag katkısı reklamları vardı motora su koyanı vardı yagı bosaltanı vardı
bunlar gayet normal

Iddia etmek istemiyorum ama honda prelude 2000 motorda 220 hp veren bir alet. http://www.cars.auto.ru/cars/used/sale/330987.html
Nissan skyline ise 2500 motorda 215 hp veren bir alet. http://www.cars.auto.ru/cars/used/sale/349565.html
Ben onceden sokak yarislarina katilirken en cok birbiriyle didi$en iki aletti skyline ile prelude, ona binayen rakipler dedim.

Keşke verse 220 Hp, severim Prelude'u.2200cc atmosferik ile 200 Hp de hiç fena sayılmaz.çok iyi.2.500cc Alfa'lar 170 küsürdü yanlış hatırlamıyorsam.

Production1996–2001
Engine(s)
2.2L 195 hp(97-98) I4
2.2L 200 hp(99-01) I4

Hep hayalimde siyah civic eg si alıp turbo yüklemek var gerçekleşirmi bilmiyorum.Yada eg kasaya dohc vtec motoru yüklemek..Honda mod için bire bir parçasını bulmak alman araçlarına göre daha kolay..

Hep hayalimde siyah civic eg si alıp turbo yüklemek var gerçekleşirmi bilmiyorum.Yada eg kasaya dohc vtec motoru yüklemek..Honda mod için bire bir parçasını bulmak alman araçlarına göre daha kolay..

o motor var zaten o kasada, zorlama kendini, hazırını al :)

Geri