hiç

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan emrastra
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
sen hangi cemaate üyeydin samet :kop:

kim çağırırsa yemeğe oraya bahadır :D ne cemaati ya biz girsek karıştırırdık orayıda evde kim kalıyodu kim yatıyodu kim kimin yatağındaydı belli değildi :D

desene aynı cemaattenmişiz :kop:

Makbule yemeğinin ismini ilk defa dün gazetede okudum. Gazetenin haberine göre F.Gülen bu yemeği çok seviyormuş. Belki bu yüzden cemaat yemeği denmiş olabilir. Eeee artık bu yemek de bu saatden sonra son derece güncel olur. H.Şükür sayesinde de sütlü nuriye yi öğrenmiştik.

en siyasi yemek türü sanırım :D

cemaat evine yemeğe misafir giden herkes yemiştir, bize pişirirlerken tüp bitmişti pilavın sadece dış yüzeyini yiyebilmiştik :D

fetoşçuların parola yemeği diye duymuştum. bu yemeği bilmek "ben de sizdenim" in şifresiymiş.

yemek buralara düştüğüne göre deşifre olmuş :D yeni parola bulsunlar :D:D:D

ama görüntü güzele benziyo bi tadına bakmak lazım. belki lezzetinden dünya görüşümüz değişir :D kalbe giden yol mideden geçiyo ne de olsa :D

edit: yemek bahane tabi benim de gözüm düştü bu maklubeye. ama farkettim ki ne çok kişi geçmiş bu cemaatlerin tezgahından... bir nesil de böyle gidiyo...

Son düzenleme:
2 senedir her yerde karşıma çıkıyo 17 kilo aldım meshur arap yemegidir lezzetlidir;)

En son bayramdan önce yedim...özellikle etin tadı ve lezzeti çok güzeldi...zaten etli pilav varken yoğurt ve salata'ya bakan olmuyor:)

bu yemeğin tekniğine de hastayım.. normalde tencerenin dibinde et oluyo pilav üstte,

yemek tepsiye konarken tencere ters çeviriliyo, kalıp halinde gördüğünüz yemek ortaya çıkıyo :)

Bende üniversiteye hazırlık sıralarında ve üniversite okurken çok yedim bu yemekten ama adını makrube olarak biliyorum...

Bu yemeği bilmeyen üniversiteli azdır ülkemde, herhangi bir yöreye ait değil ama fettullah hoca cemaatine ait denilebilir...

fettullah hocanında Türkiyenin her yerinde eğitim merkezleri var olduğunu düşünürsek bu yemeğin ne denli bilinen bir yemek olduğu ortaya çıkacaktır.

İnternet te bir çok paylaşım sitesinde tarifi mevcuttur.

Deneyin bence, pişman olmayacaksınız... :)

Afiyet Olsun...

Geri