Hiç Düşündünüzmü Merhaba Ne Anlama Geliyor.?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ewo
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
tüm forum üyeleri MERHABA

ben bu konuda bir dükkana girdiğimde "merhaba" dediğimde "neden selamın aleyküm demiyosun münafık mısın" der gibisinden öküz öküz temkinli bakan tiplere sinir oluyorum.

Arkadaşlar az önce bi sitede okudum hoşuma gitti sizinlede paylaşmak istedim daha önceden verildiyse kusura bakmayın arattım böyle bişey yoktu

MERHABA
Hiç düsündünüz mü yada bilen var mı içinizde "merhaba" ne anlama geliyor diye?...

Çok ilginç bir o kadar da hos ve sıcak bir anlamı varmıs meger...

"merhaba"aslında arapça kökenli olup "benden size zarar gelmez" anlamına geliyormus…
Çok hos degil mi?
Bunu ögrendikten sonra karsımdaki insana merhaba demek daha bir anlamlı...

Su an bu mesajı okuyan herkese benden MERHABA:)

merhaba

Benim bu selam verme isine 2 Cözümüm var:

Tanidigim Arkadas topluluguna gittigim zaman; Selamünaleyküm
Tanimadigim bit Toplum/Insan oldugu zaman ilk önce Merhaba derim.

simdi Selamünaleyküm neyi dersem beni yobaz yok asiri dinci gibi damga
vurur :)

Aslında kullandığımız arapça kökenli kelimelerin anlamlarını bilince söylemesi daha güzel oluyor.Tabi Türkçeyi unutmadan.

ben bu konuda bir dükkana girdiğimde "merhaba" dediğimde "neden selamın aleyküm demiyosun münafık mısın" der gibisinden öküz öküz temkinli bakan tiplere sinir oluyorum.
Bende.Sanki arapça kullanmak marifetmiş gibi.Aslında güzel Türkçemizi kullansak çok daha iyi olacak.

selamın aleykümü tercih ederim:)merhaba opelciler

selamın aleykümü tercih ederim:)merhaba opelciler
Türküm diyen herkesin Türkçeye özen göstermesi ve saygılı olması gerekir diye düşünüyorum.Bilmem haksızmıyım.

l don't merhaba hehueuheu :) yada herkese unmerhaba merhabanın tersi ne olabilirki ? şaja bi yana bilmiyorduk anlamını ogrendik

emrecim bu ve benzeri konuları laf lafı açıyor bölümünde açmalısın..

Geri