arkadslar nedır bu bole ya bı arac almak ıcın seneler boyumu calısmak lazım aracı almak ıcın bı arac parası vergımı vermek lazım ya 10000 ytl lık arabaya 8000 ytl vergı alabılen bı ulke daha varmı ya aynı sekılde lt 500 kurus olmayan benzını vergı ıle 3.56 ytl ye satan bı ulke daha varmı ılla eskı arabalaramı bınelım ıllakı dokuntulerı ne bılım o sahını doganımı alalım ya nedır bu anlamıyorum yabancı ulkede adam bınıyor 3000 5000 motor araca bız burda 1.6 mı alsak 1.4 mu alsak dıye dusunuyoruz 1.2 ve1.0 motorları saymıyorum bıle ya barı 1.6 motora kadar vergı dusuk alınsın o devasa motorlu araclardan vergı cok alınsın olmaz mı bole bısı ya yabancı ulkelerde lpg yu takrtınca devlet parasını gerı verıyor bızde lpg taktrdın dıe vergı verıyorsun ya bu vergıyı kım buldu kı bn anlamıyorum ne var yanı 1.6 astra mısal 38000 ytl bunun en az 13 14 bını vergı onun yerıne 3 4 vergı alınsa olmuyormu 2000 motor olunca alsınlar o kadar vergıyı ya bu kadardamı luksumuz yok ılla kı 85 model arabalara mı bınelım peynır tenekesnden yapılmıs arac mı kullanalım kelle koltukta ya o yabancıları gordukce fıttırıyorum ya adam 20000 dolara merco bmw alıyor kredı faızlerı yıllık 1,2 adamlarda bızde mubarek ooo tefecı mısalı yok mu buna bı dur deme yolu bı dur deme yontemı bız burda 92 model astraya modıfıye dıoruz adamlara desen 92 dıe gıt copluge bak der 16 yasında arac ya sakın yanlıs anlamayın arkdslar kotulemek amaclı degıl bu astrayı sadece bı rnek yazıo mesela arac consept cıkarmıs satıs fıyatı 12000 dlar ya arac turkıye ye bı gırıyor oluo 30000 ytl yuh yanı ya cıdden yuh ya sonrada efendım kacak olmasın nası olmasın yaa sen gıt o zengınlerden al o kadar parayı 4000 5000 motorlu bmw kullananlara dekı yuzde 250 vergı adama dokunmaz kı zaten ama su orta dıregıde cokertmesınler artık yaa turk ınsanın bı hayalı vardır bı ev bı araba cok mu bısey ıstıyoruz arkdslar ya???