herkesın basına gelebılır....

vectra_c_481

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadaslar dun aracımın trıger kayısını degıştırdım hersey gayet normaldı.dukkanımın karsınsındakı ustaya degıstırttıgım ıcın sureklı gıdıp kontrol edıyordum..aracı calıştırdıgında acayıp bır ses gelmeye basladı.mars motoru dedı hemen elk.arkadası calgırdım alakası yokdedı.kayısı soktuk yıne gelıyor neyse sorun cozuldu.kasnagın pulunu takmamış cırak.bugun dukkana gittim tam sanayıden cıkacagım acayıp bır ses gelıyor arabadan nasıl bır ses tarıf edılmez.dururken gelmıyor hareket edınce baslıyor yola cıktım artmaya basladı durdum kaputu actım bır ses yok.sagına soluna baktım yok.zaten anlamayızda.arkadası arayacaktım motorcuyu aracın altına bır egıldımkı ne goreyım kocaman bır soğut dalı aracın altına takılmış aracı hareket ettırınce surtunmedne cıkan sesmış meger kulagıma gelen.neysekı dalı aldım ses kesıldı bende rahat bır nefes aldım..

Allah'tan sadece dalmış.

Benzeri yeni jant lastiklerimi taktırdıgımda bana olmuştu, binbir heves jant/lastiklerimi taktım, ayarlar yapıldı, arabayı liftten indirdik, daha 5-10 mt yürüdüm sag önden şak şak şak bir ses geliyor, eyvah dedim lastik sürtüyor, durdum ,duruma bakayım diye, birde ne göreyim lastikçi lastiğin etiketini sökmemiş, kocaman çıkartma yere sürttükçe ses yapıyor, sesin sebebinin sadece bu oldugunu ögrenince nasıl sevinmiştim anlatamam :)

arabadan gelecek olağan dışı sesleri farketmek güzel. bazılarının altından lastik çıkıp gitse haberi olmuyor.

benmde aracımda geçen bi ses geliyodu tık tık die hızlandıkça artan bide üstüne servis lambası yandı korktum gazda servis lambası yanıyor benzinde servis lambası yanmıyor durdum biyerde baktım tekerleğin arkasına kalın bi ip takılmış ip de denmez kayış resmen 4 5 cm kalınlığında kayış 50 cm uzunluğunda hızlandıkça takılıyo tak ta ses yapyıodu söktüm attım :) servis lambası ondan diildide raslantı oldu korkuttu beni gaza kalibrasyon yapıldı düzeldi sorun :)

arabadan gelecek olağan dışı sesleri farketmek güzel. bazılarının altından lastik çıkıp gitse haberi olmuyor.
o salak benim patlak lastikle 15 km gezdim dedigm su oldu galiba davlumbaz sürtüyor evin oraya geldim davlumbazı takıyım dedim megerse lastik patlamıs sonra degiştirmeye karar verdim sonra kendi kendime dedimki ne gerek zaten patlak lastikle grziyom en iyisi lastikciye gidiyim dedim patlak lastikle gezdim :):) ustaya götürdügüm de usta basladı lastig yarmısındır lastik bitti diye hiç bişe olmadı araba biraz saga kayıyordu 2 gün sonra düzeldi:):) abanda ders oldu bir tıkırdıya iniyorum asagıya şimdi

Geri