HELP !!! Şanzuman İle Motorun Birleştiği Yerde Sızıntı

O yağı prizdirek keçesinden kaçırıyor yada aks keçesinden..Sızmanın Aks ın etrafında yoğunlaşması Aks keçesi olma ihtimalini yükseltiyor..Damladığı yer motor la şanzımanın tam kesiştiği yer ise aks keçesi değil..

yagın rengine bak kırmızı veya ona yakın bir renkse akslardan siyah gibi ise krank keçesinden....Aynı sorun bende var terleme gibi sorun olmadıgını söylediler yag degişim zamanına kadar 100 gr.bile ancak eksiltir dediler.Bu krank keçesi için aks ise kolay sökümüde basit degiştirirsin sorun biter...Maddi yanını bilemiyorum kaça mal olur...

aynı durum ile bende karşı karşıyaydım düm itibari ile OPEL TEAM SERVICE te olay çözüldü...

Şanzıman ile motorun birleştiği yerden ise şanzıman inecek...
kaçarı yok. ama merak etmeyin. ilk günkü gibi oluyor :)

aynı durum ile bende karşı karşıyaydım düm itibari ile OPEL TEAM SERVICE te olay çözüldü...

Şanzıman ile motorun birleştiği yerden ise şanzıman inecek...
kaçarı yok. ama merak etmeyin. ilk günkü gibi oluyor :)

güzel de ytl bazında fiyatı nedir?sana yapılanı degil piyasa fiyatını söylermisin?:) :D

bendeki sızıntı çok fazla değil yani arabayı 1 gün bıraktığımda 5cm lik bi yağlanma oluyor yerde ama yoğun bi akıntı değil damlalrın yayılması ile o kadar büyüyor dahada ileri gitmiyor sanırım motor yağı bu sık sık kontrol edicem öyle gidecem artık ama tam teşhis için motorun altını yıkatmayı düşünüyoum tam nerden kaçırdığını görücez ozaman ama bunun içinde kız gibi anahtar değmemiş vectramı söktürmek istemiyorm

farz edelimki bu sızıntı motordan geliyor şanzıman ile motorun birleştiği yerden orayı yağı tam boşalttırıp iyice temizledikten sonra sıvı conta yada yapıştıracak bişey ile yapsak diyorum nasıl olur acaba

farz edelimki bu sızıntı motordan geliyor şanzıman ile motorun birleştiği yerden orayı yağı tam boşalttırıp iyice temizledikten sonra sıvı conta yada yapıştıracak bişey ile yapsak diyorum nasıl olur acaba
Ben senden önce düşündüm ama usta olmaz illa sökülecek dedi ...Az bi aralık olsa sıvı conta sanırım iş görür ama bu benim düşüncem tabii...
ben en iyisi sıvı conta kurtarır diyen usta arayım:) :D

valla ben bi kere deniycem sıvı contayı zaten yağ değişimi yaklaştı güzel bi yıkatıcam altını sonra bi conta yapıcam yağı boşalttıktan sonra denemekte fayda var bu arada ustalarımızdan hiç ses çıkmıyor bi aydınlatın bizi hocam

arkadaşlar az önce toyota servisinde çalışan teknisyen bi abimizle iyice inceledik ve korktuğum başıma geldi arka krank keçesi değişecek ve tabi sistemide tam olarak çözdüm motor ile şanzumanın birleştiği yerde conta falan yokmuş zaten yani sıvı contayla olacak işler değil. Volant ın arkasındaki keçe zamanla bozuluyoımuş ve araba çalıştıkça sızdırıyomuş ve buda debriyaj balatasını yağlayıp ömrünü yiyomuş aklınızda olsun arabanızda kalkarken bir silkeleme varsa hemen kontrol ettirin sonuç olarak baskı takımı ve keçeler değişecek usta zaten tanıdık bi yemeğe hallederiz ama parçalar 300 ytl yi bulacak gibi

Geri