Hella Kornam Bozuldu Yeni Korna Önerisi?

senturk35

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
12 Ara 2008
Mesajlar
1,676
Tepkime puanı
0
Puanları
36
Yaş
41
15 gün kadar önce İzmir 3.sitede bir aksesurcıda 50 TL verip Hella marka mercedes tipi korna taktırdım aracıma. Takan arkadaş yer olmadığı için tamponun alt köşesinde bir yere bağladı.

Sanırım geçen hafta yağmurda su aldı ve bezen düzgün çalışıyor gibi bazen kornadan acayip bir boru gibi ses geliyor. hella çift korna olduğu için yere yakın olan tekinin su alma ihtimaline karşı bozulma ihtimali daha yüksek. Çünkü teki hep çalıyor gibi. Temassızlık olduğunu düşünmüyorum tüm kablo bağlantılarını tek tek kontrol ettim. Kornaların çalışma prensibini bilmediğiminden dolayı acaba tamamen kuruyunca kornam düzelirmi?

Zaten korna bozulduysa başka marka korna almak istiyorum. Açıkçası mercedes tipi korna biraz ağır kaçmıştı corsaya. Bozulsada değiştirsem diye içimdende geçmiyor değildi. :D

Corsaya yakışacak korna önerileriniz nelerdir?


 
İstanbulda olsan elımden gelenı yapardım senın ıcın fakat ızmırdesın..Kornaları sana telefonda bıle dınletsem ayırt edemessın guzel olanı:):) Kornaanın sorunu düzelirmı bılemem ama motorunda sorun yoksa kendıne gelır kuruyunca..Hayırlı forumlar..
 
içine su almıştır. içindeki kontaklar oksitlenmiştir.
kornayı aç içini temizle. Su alan yerini kırık varsa yapıştır tak kullan.
Yada ugraşmak istemiyorsan Opel korna seri 15-YTL civarı bişiy al tak..
 
tiz sesli istemiyosan astra g,h korna tiplerini de kullanabilirsin..
 
Sevgili Selçuk
Ben Ferrari Korna taktırdım
Çok Memnunum fiyatı da makul
Tavsiye ederim
 
evet ya ferrari korna sesini bende seviyorum, denenebilir
 
ben bosch air master ferrari kornası kullanıyorum sesi çok güzel.Fiyatı yerine göre 40-60 ytl arası.

Linkteki ses fena değil ama canlı dinlersen daha iyi fikir verir.

http://www.izlesene.com/video/arabalar-bosch-ferrari-korna/237583



kopyaland30122007001ez8.jpg
 
Son düzenleme:
benim de bozul du korna seviste 60 tldediler taktırmadım bi arkadaş tamirini yaptı se bi garip leşti ya bu korna sahin kornasıyla aynı diyorlar :)
 
evet ferrari korna güzel bir çok kez trafikte duydum. Ama polis yakaladımı affetmez tabi TÜV dede geçmez bu korna.

Ayrıca bu ferrari kornaya arabanın orjinal kornasınıda eklersek daha iyi ses alırız gibi geliyor bana.

Anahtarlı bir düzenek ile kornalar arası geçişte sağlanabilir hella mercedes korna-ferrari korna-orjinal korna düşünsenize 3 ü ayna çalıyor :)
 
bendede var bosch ferrari kornası herkeze tavsiye ederim kesin bundan al 50 tl
 
Geri
Üst