Hayırlı olsun. Ankara'da artık ortalama hız tespitli kameralar var ve yerleri :)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Ozgurruh
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Mevlana bulvarında benim evin hemen önünde var. gölbaşı çıkış pts yi anlamadım.Eşim hergün o yolu kullanıyor.Gölbaşının Ankara tarafından girişinde kameralar var orası mı ve zaman ne kadar olacak ?? Hanımı uyarayım ceza yemesin :)

trafik kameralariyla hiz tespit kameralarini karistirmayalim navisi olan arkadaslara bir sorum var navideki radar göstren sistem ankarada ise yariyormu

Ben krok,y, tam olarak anlayamadım, a noktası ile b noktası arasındaki giriş çıkış süresine göre hızı hesaplıyor sistem bildiğim kadarıyla.
Bu krokide aynı yol üstünde birden fazla kameramı var? ve yerleri tam olarak nerde?
giriş çıkışını bilsek yeterli;)
Salim bildiğim kadarıyla bu kameralar iki tipte. Biri sadece hızı göstererek uyarıda bulunuyor (yani ortalama hızı hesaplamıyor) diğeri ise plakayı da ekrana yansıtarak hızı gösteriyor. Yani ikinci tip kameralar pek yaman bir şey, onlardan fazla bir kurtuluş yok :). Neden dersen plakanı okuyan ve hızını gösteren bu kamera ile bir sonraki kamera arasındaki yoldan başka bir yere çıkış yapma şansın yok, mecburen ikinci kameranın önünden de geçeceksin. Tek kurtuluş yolu iki kamera arasında uygun bir yer denk gelirse aracı sağa çekip bir süre oyalanmak.

igo 8 veya primo yazılımlı navigasyon kullanıyorsanız content dosyası içinde speedcam yazar oraya internetten araştırın 2012 speedcam tr indirin ve speedcam dosyası içine atın ayarlardan kamera uyarılarını acın şehir içi uzun yol fark etmez her yerde sizi uyarır

plaka gösterip hız gösteren kameraya yaklasınca arkasına saklanabilecek bir kamyon bulursanız kamera okuyamıyor test ediliponaylandı:))))

Aslında süratli kullanmam ama bu kameralar yüzünden iyice paranoyak hale geldik resmen tüm şehir BBG evine döndü. Asayiş açısından iyi tabi ama dağın başındaki kavşaklarda bile ne yapacağımızı şaşırır olduk.
Bu arada bu kameraların 2 km' ye kadar tespit yaptıkları doğrumu yoksa şehir efsanesi mi?

burada mesafe hiç önemli değil, görüş alanı esas alınıyor
yani dümdüz bir yolda görüş alanı da doğal olarak uzuyor

bildiğim kadarıyla ortalama hızı ölçen kameralar şu anda sadece ölçmekle yetiniyor.
suçun tanımı var fakat tanımlanmış suç henüz yürürlüğe girmedi.

bu demek oluyoki istanbul yolunun o kısımlarını kullanmıcaz :)en kesin çözüm bu :D

burada mesafe hiç önemli değil, görüş alanı esas alınıyor
yani dümdüz bir yolda görüş alanı da doğal olarak uzuyor

bildiğim kadarıyla ortalama hızı ölçen kameralar şu anda sadece ölçmekle yetiniyor.
suçun tanımı var fakat tanımlanmış suç henüz yürürlüğe girmedi.

Dediğin mantıklı. Şu anki sistemler de gelemden önce, Yenimahalle tarafında sadece ölçüm yapıyordu.Ne zaman ki bir sabah ceza kesmeye de başladı, bir sürü kişi bir günce aynı yerde ceza yedi :D

Geri